"ŽENE U SRBIJI SU NAVIKNUTE DA IH MUŠKARCI ŠAMARAJU!" Kordinatorka Sigurne kuće otkrila: Nasilje je i ako vas MRKO POGLEDA
Foto: Shutterstock, Kurir

KURIR TV

"ŽENE U SRBIJI SU NAVIKNUTE DA IH MUŠKARCI ŠAMARAJU!" Kordinatorka Sigurne kuće otkrila: Nasilje je i ako vas MRKO POGLEDA

Društvo -

Kraljevčanka Dušica S. je hrabro zakoračila u borbu protiv nasilja koje trpi već mesecima od strane bivšeg supruga. Njena ispovest na društvenim mrežama, u kojoj je apelovala za pomoć "dok je još živa", ponovo je uznemirila javnost u Srbiji i istakla važnost razgovora o nasilju nad ženama.

Dušica je hrabro podelila svoju priču, koja je započela 25. oktobra prošle godine i od tada traje psihičku i fizičku torturu. Njena hrabrost inspirisala je Vesnu Stanojević, koordinatorku Sigurne kuće, koja je gostovala u emisiji Puls Srbije, kako bi podigla svest o ovom važnom pitanju.

Stanojevićeva je naglasila da žene u Srbiji često trpe različite oblike nasilja, kako fizičko, tako i psihičko, i da je važno da se o tome govori i reaguje.

- Mi moramo da znamo da je žena u Srbiji naviknuta da je neko ošamari i da joj kaže "glupačo šta ti znaš". To je nasilje. Nasilje je ako te neko mrko pogleda i kaže "ma ti da ćutiš". Žena treba da reaguje na sve - rekla je Stanojević.

01:19

ŽENE U SRBIJI SU NAVIKNUTE DA IH MUŠKARCI ŠAMARAJU! Kordinatorka Sigurne kuće otkrila: Nasilje je i ako vas MRKO POGLEDA

Kroz svoj rad u Sigurnoj kući, Vesna Stanojević je svedok mnogih priča žena koje su trpele nasilje, ali se često plaše prijaviti ili nisu svesne da je ono što trpe zapravo nasilje.

- Jedna žena je došla u sigurnu kuću i pitali smo je da li ju je muž tukao, a onda je rekla "samo me je šamarao". Ponovila sam ko zna koliko puta, a onda je govorila da ju je samo šamarao ili ju je gurnuo u zid i ona je pala. Ali je naglašavala da je nije udario, več samo gurnuo - istakla je Stanojević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

NASILJE RAĐA NASILJE! Zorica Mršević o fenomenu veličanja ubica na društvenim mrežama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track