POZNATO KAD SE SRPSKA DECA VRAĆAJU IZ TAJFUNOM POGOĐENE KOREJE! Petrović: Evakuacija trajala čitav dan, svi smo opet zajedno
Foto: Kurir Televizija, Facebook Printscreen/Savez izviđača Srbije

kurir tv

POZNATO KAD SE SRPSKA DECA VRAĆAJU IZ TAJFUNOM POGOĐENE KOREJE! Petrović: Evakuacija trajala čitav dan, svi smo opet zajedno

Društvo -

Oko 37.000 izviđača, učesnika Svetskog skupa skauta u Južnoj Koreji, evakuišsano je u više od 1.000 autobusa zbog dolaska tajfuna Kanun. Južna Koreja je evakuisala desetine hiljada mladih izviđača sa priobalja zbog nadolazećeg tajfuna.

U kampu, između ostalih, učestvuje i 32 izviđača iz Srbije, koji su, prema rečima sekretara Saveza izviđača Srbije Marka Petrovića, evakuisani među prvima. On se iz Južne Koreje javio za Jutarnji program Kurir TV i otkrio nam kako su i gde se sada nalaze.

- U ovom trenutku ceo kontigent Saveza izviđača Srbije je u okolini Seula, u studentskom domu. Svi su na bezbednom, evakuacija je trajala od ranog jutra pa do kasno uveče. Prvo su evakuisani maloletnii, pa je naš kontigent među prvima evakuisan. Svi su u toku dana stigli u Seul, a za njima smo krenuli i mi odrasli i sad smo svi zajedno - rekao je Petrović.

02:49

POZNATO KAD SE SRPSKA DECA VRAĆAJU IZ TAJFUNOM POGOĐENE KOREJE! Petrović: Evakuacija trajala čitav dan, svi smo opet zajedno

Gledaoce jutarnjeg programa Kurir televizije upoznao je i sa aktuelnim vremenski prilikama u Južnoj Koreji i kada se deca vraćaju u Srbiju.

- Vreme je prilično dobro, ne samo u Seulu već i na kampu, tajfun još nije stigao. Krećemo 12. avgusta, kad je planiran let iz Seula i u Srbiji ćemo biti dan kasnije.

S obzirom na to da neće uspeti da obave ono zbog čega su otišli, Petrović je otkrio kakav je plan do kraja boravka u Seulu.

- Dobili smo informacije od organizatorima o aktivnostima do kraja smotre. Predviđeni su programi u samom Seulu, obilazićemo znamenitosti Koreje. Pre samo odlaska na kamp smo imali manje od dana za obilazak Seula, pa je deci drago što ćemo bolje upoznati prestonicu Južne Koreje - zaključio je Petrović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:06

NEMA IZLAZA IZ PAKLA: DRŽAVLJANI SRBIJE ZAROBLJENI U SUDANSKOM RATU Počasni konzul Srbije u Sudanu : Evakuacija je NEMOGUĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track