PRIŠTINA UKINULA MTS-U SERTIFIKAT O REGISTRACIJI: Na spisku još 14 privrednih društava
Foto: Nemanja Nikolić

PRIŠTINA UKINULA MTS-U SERTIFIKAT O REGISTRACIJI: Na spisku još 14 privrednih društava

Društvo -

Ministarstvo industrije, privrede i trgovine u Prištini poništilo je sertifikate o registraciji i poslovanju 15 privrednih društava na Kosovu i Metohiji, među kojima je i MTS D.O.O, a zbog kako se tvrdi, "dokumenata suprotnih ustavnim principima".

U saopštenju ministarstva navodi se da su "sporna privredna društva prilikom registracije podnela dokumenta koja su suprotna ustavnim principima i važećim zakonima Kosova".

"Petnaest privrednih društava, u dokumentaciji vlasnika ili ovlašćenih zastupnika, ima neustavan sadržaj i to: "Peć, Republika Srbija"; "Peć, SRB"; "Gnjilane, Srbija"; "Priština, Srbija"; "Đakovica, Republika Srbija"; "Kosovska Mitrovica, Republika Srbija", navodi se u obrazloženju odluke.

Sertifikati o registraciji preduzeća poništeni su za: BOMEK SH.P.K.; LENSIA SH.P.K. (stari naziv EPOKSI SB- BODEN L.L.C.); MAPA SH.P.K.; MTS D.O.O.; GRAĐEVINARSTVO FI 6285 92 A.D.; POSLOVNI KLUB D.O.L.; LIRIAN CARS L.L.C.; BUS SOFTVARE SH.P.K.; GLOBOSOS SH.P.K.; AGENCIJA S&E DOO.; DEVOLLI GROUP SH.P.K.; VITALAND L.L.C.; BEIOND SH.P.K.; ELBA PARTNERS L.L.C.; PITE KATUNI SH.P.K.

Iz Ministarstva su u objavi na svom Fejsbuk nalogu najavili da će nastaviti sa ukidanjem sertifikata i narednih dana ukoliko se utvrde slični prekršaji.

Odluka o ukidanju sertifikata 15 preduzeća doneta je nakon izveštaja Komisije za verifikaciju dosijea u Agenciji za registraciju biznisa na KiM i pregleda 48 preduzeća sa dokumentacijom "neustavnog sadržaja".

Ugroženo 80.000 korisnika

"Telekom" traži podršku međunarodne zajednice jer ugrožava 50.000 korisnika mobilne telefonije i 30.000 korisnika kablovske televizije i interneta u srpskim enklavama.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučiću je intervjuu za RTS, izjavio je da su, nažalost, u petak dobili obaveštenje da će ih u roku od 30 dana izbrisati iz prištinskog APR-a.

"Odluka Prištine da ukine MTS na Kosmetu, politički je pritisak administracije Aljbina Kurtija i pravno je neutemeljena", poručuje Lučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track