"OVO JE PROJEKAT CELE SRBIJE" Čučković o značaju EXPO 2027: Mnogi ovi projekti posle će se koristiti DECENIJAMA
Miroslav Čučković, Foto: Kurir TV, Ministarstvo finansija

budućnost

"OVO JE PROJEKAT CELE SRBIJE" Čučković o značaju EXPO 2027: Mnogi ovi projekti posle će se koristiti DECENIJAMA

Društvo -

Nepuna dva meseca od kada je potvrđeno da će Beograd biti domaćin specijalizovane izložbe EXPO 2027. uveliko se pravi računica – koliko se ulaže,a šta se dobija. Od danas se za Srbiju sve meri do 2027. godine, kaže predsednik Aleksandar Vučić i najavljuje ulaganja vredna 12 milijardi evra.

A zašto je za Srbiju EXPO više od Olimpijskih igara, kako će Beograd i Srbija izgraditi takvu infrastrukturu u različitim sferama života i kako će se,za samo četiri godine, u potpunosti promeniti lice cele zemlje, ali i jedno od najvažnijih pitanja-iskorišćenost svih tih objekata posle izložbe?

Miroslav Čučković
foto: Kurir tv

O tome je razgovarala voditeljka jutarnjeg programa sa gradskim menadžerom Miroslavom Čučkovićem.

U sklopu njegovog gostovanja u emisiji "Redakcija" istaknute su ambiciozne planirane promene koje će transformisati izgled i funkcionalnost Beograda.

Čučković je govorio o završetku izgradnje impozantnog kompleksa, istakavši da će ceo projekat biti kompletiran do decembra 2026. godine.

- Predsednik Vučić je rekao da je ukupno obezbeđeno 12 milijardi, ali što se tiče nacionalnog stadiona, velika je vrednost. Dakle, sredstava ima - istakao je Čučković, naglašavajući značaj finansijske podrške za ovu grandioznu inicijativu.

U toku razgovora, Čučković je pohvalio angažovanost tima koji radi na projektu, posebno ističući posvećenost gospodina Suše, člana tima, koji predano radi na ovom infrastrukturnom poduhvatu.

- Ono što je najvažnije jeste da vi ste videli sa kolikom posvećenošću gospodin Suša radi svoj posao - rekao je Čučković, pohvaljujući timski duh i profesionalizam koji pokreću realizaciju projekta.

07:46

ČUČKOVIĆ O IZGRADNJI STADIONA

Rezultate dosadašnjih napora vidljivo je, kako je istakao, i kroz već ostvarene projekte kao što su izgradnja Miloša Velikog - mosta i povezivanje Novog Beograda i Surčina putem osam kilometara autoputa.

- Ovo što smo tada najavljivali je ostvareno i koristi se - naglasio je Čučković, pokazujući doslednost u ispunjavanju obećanja.

Pored toga, on je naglasio da ovaj projekt nije usamljen, već je deo šireg plana razvoja infrastrukture i urbanizacije Srbije. - Ovo što sada radimo svi zajedno pod pokroviteljstvom predsednika Vučića takođe će biti ostvareno - istakao je, dodajući da je ova inicijativa od ključne važnosti za budući izgled Beograda i Srbije u celini.

Osim što će ovaj projekat značajno promeniti izgled grada i okoline, Čučković je istakao dugoročne koristi ovih investicija.

- Istina je da će mnogi od ovih infrastrukturnih delova projekta ostati da se koriste u decenijama koje su pred nama - naglasio je, ističući trajnost i održivost projekta.

Posebno je skrenuo pažnju na transformaciju saobraćajne infrastrukture, uključujući izgradnju nove pruge koja će povezivati Prokop, glavnu železničku stanicu, sa aerodromom, nacionalnim stadionom, Surčinom i Obrenovcem.

- To je stvar koja će potpuno promeniti saobraćajne tokove i navike stanovništva - naglasio je.

U zaključku razgovora, Čučković je podvukao da ovaj projekt nije samo izolovani poduhvat, već deo šire vizije modernizacije Srbije.

- Ovaj projekat je projekat cele naše države - zaključio je, ukazujući na sveobuhvatnost i duboku povezanost inicijative sa ciljevima razvoja zemlje.

Nacionalni stadion i infrastrukturna transformacija, kako ističe Čučković, ne samo da će značajno unaprediti saobraćajne tokove i vizuelni identitet Beograda, već će ostaviti održivo nasleđe za buduće generacije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track