EMILIJA POVELA DECU NA PARAĆINSKI BAZEN A ONDA ZAČULA KRIK MLAĐEG SINA (4): Evo kako su se povredili na toboganu, sišli odrani
Ilustracija, Foto: Shutterstock

nezgoda

EMILIJA POVELA DECU NA PARAĆINSKI BAZEN A ONDA ZAČULA KRIK MLAĐEG SINA (4): Evo kako su se povredili na toboganu, sišli odrani

Društvo -

Kada nas je lekar primio, a mi mu objasnili šta se dogodilo, rekao je da mora da prijavi policiji, jer smo mi bili treći takav slučaj prijavljen toga dana, rekla je majka

Porodica iz Paraćina rešila je da vrele letnje dane provede na bazenu u blizini doma, te da se sa svojom decom rashlade, ali i da mališanima omoguće bogat program koji bazen nudi.

Međutim, letnju idilu prekinula je nezgoda u kojoj su proveđena dvojica dečaka (4) i (6) i to na toboganu.

Emilija Ž, majka dvojice dečaka, za Telegraf je ispričala kako je došlo do nesreće, ali je otkrila i dosad nepoznate detalje u vezi sa ovim kompleksom bazena u Paraćinu.

- Nikada do sada nismo išli na ove bazene, iako su nam 100 metara od kuće, međutim videli smo da imaju svašta nešto za decu i najviše smo zbog njih otišli - počela je svoju ispovest zabrinuta majka.

Porodica je 3-4 dana provela potpuno bezbrižno, međutim prelepo nedeljno popodne odjednom je prekinuo krik njenog mlađeg sina.

- Samo sam čula da je počeo da vrišti, kada sam stigla do njega imala sam šta i da vidim, bio je sav odran, stariji sin je imao lakše povrede srećom, malom će sigurno ostati ožiljci - kazala je naša sagovornica.

Kako je navela deca su želela da se spuštaju niz veliki tobogan koji je na ovim bazenima prava atrakcija, roditelji su im dozvolili neslutivši da će im deca ostati osakaćena. Majka je na licu mesta pokušala da svojoj deci pruži prvu pomoć, međutim povrede su bile takve da su morali da odu do bolnice, a tamo je usledio novi šok.

- Kada nas je lekar primio, a mi mu objasnili šta se dogodilo, rekao je da mora da prijavi policiji, jer smo mi bili treći takav slučaj prijavljen toga dana - rekla je majka i dodala da je policija došla veoma brzo i napravila zapisnik.

Porodica je rešila je da svoj problem podeli na mrežama sa drugim ljudima iz Paraćina, kako bi ih upozorili da se već danima unazad dosta dece povređivalo upravo na tom toboganu.

- Ljudi su se samo javljali, nismo očekivali ovoliki odziv, sa nama je i majka još jedne devojčice koja je odrala skoro celu zadnjicu na tom toboganu i takođe završila u hitnoj - kazala je Emilija i dodala da je porodica koja je primljena pre njih u bolnicu doživela pravu noćnu moru, jer je dete bilo, kako je rekla, unakaženo.

Ova porodica apelovala je na sve koji planiraju da vode decu na ove bazene da dobro povedu računa i da deci nikako ne daju da se spuštaju niz najveći tobogan, jer je, kako je njihov stariji sin video dok se spuštao, oštećen i ima limarije na koju deca mogu da se poseku.

Kako se nezvanično saznaje u lokalnoj samoupravi, Opština je uključena u rešavanje problema, a na pomolu je i sudski spor.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track