VRTLOG SNAŽNOG CIKLONA KRUŽI NAD SRBIJOM: Ovim delovima Srbije doneće najjače pljuskove sa grmljavinom! FOTO
Foto: Dado Đilas

vremenska prognoza

VRTLOG SNAŽNOG CIKLONA KRUŽI NAD SRBIJOM: Ovim delovima Srbije doneće najjače pljuskove sa grmljavinom! FOTO

Društvo -

Srbija i region nalaze se pod uticajem visinskog ciklona, koji nad našim područjem uslovljava kruženje vlažne i tople vazdušne mase, pa je atmosfera nad nama danas nestabilna. Položaj centra ciklona je takav da do Srbije oblačni i padavinski sistemi stižu sa istoka i jugoistoka.

Širom Srbije tokom prepodneva već je bilo pljuskova sa grmljavinom, dok je vedro i dalje u zapadnoj polovini Srbije. U ovom času grmljavinskih sistema sa pljuskovima i grmljavinom ima u centralnim i severoistočnim predelima Srbije, naročito na području Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga.

ciklon
foto: printscreen

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Ovi sistemi u jugoistočnoj visinskoj struji premeštaju se prema severozapadu. U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće širom Srbije. Nakon 14 časova, a naročito oko 15 časova grmljavinska nestabilnost sa jugoistoka zahvatiće i šire područje Beograda, uz pljuskove sa grmljavinom. Srećom, nema opasnosti od jalih grmljavinskih oluja i nepogoda.

ciklon
foto: printscreen

Ipak, u noći ka sredi i u sredu ujutro u severoistočnim predelima Srbije očekuju se obilni pljuskovi i jači grmljavinski procesi. U ovim predelima tokom noći bi palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Današnji dan donosi Srbiji i pojačan istočni i jugoistočni vetar, koji je u košavskom području jak. Stabilizacija vremena i povratak pravog leta očekuje se od četvrtka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track