NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: U Srbiju tokom večeri stižu PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM, evo gde se sve očekuju nepogode
Foto: Zorana Jevtić

biće suvo samo u ovim delovima

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: U Srbiju tokom večeri stižu PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM, evo gde se sve očekuju nepogode

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da se u Srbiji danas tokom popodneva, kao i tokom večernjih sati očekuje promenljivo vreme, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

"Posle podne i uveče u Srbiji biće promenljivo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osim na zapadu zemlje i u Sremu gde će se zadržati suvo vreme", stoji u najavi RHMZ-a objavljenoj nešto posle 17 časova.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Kako dalje najavljuju iz RHMZ, tokom dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno biti i olujne jačine (oko 17 m/s).

Šta nas čeka tokom noći

"Tokom noći i sutra ujutru intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, između 15 i 30 l za kratak vremenski period, očekuju se u Banatu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu", stoji u najavi RHMZ.

Podsetimo, Srbija i region nalaze se pod uticajem visinskog ciklona, koji nad našim područjem uslovljava kruženje vlažne i tople vazdušne mase, pa je atmosfera nad nama danas nestabilna. Položaj centra ciklona je takav da do Srbije oblačni i padavinski sistemi stižu sa istoka i jugoistoka.

Širom Srbije tokom prepodneva već je bilo pljuskova sa grmljavinom, dok je vedro i dalje u zapadnoj polovini Srbije. U ovom času grmljavinskih sistema sa pljuskovima i grmljavinom ima u centralnim i severoistočnim predelima Srbije, naročito na području Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track