MAJKA DEČAKA UBICE TRAŽI DA NJEN SIN NASTAVI ŠKOLOVANJE: U zahtevu ni rečju nije spomenula masakr, evo ŠTA KAŽE ZAKON!
Foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

MAJKA DEČAKA UBICE TRAŽI DA NJEN SIN NASTAVI ŠKOLOVANJE: U zahtevu ni rečju nije spomenula masakr, evo ŠTA KAŽE ZAKON!

Društvo -

Majka dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribikar" traži da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece!

Ona se tim zahtevom zvanično obratila institucijama. U pismu, majka dečaka ubice ne pominje nezapamćenu tragediju u "Ribnikaru" nijednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica "složena".

U pismu, koje je vrlo šturo i bez ijedne emocije, majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece "otvoreno", prenosi Blic. Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na klinici.

OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava u školi, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Molbu poslala pre nekoliko dana.

Na rešavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP, preko ministarstva prosvete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Tamara Trajković/Espreso

Prema saznanjima, dečak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za decu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, trebalo bi da bude poznato tokom nedelje.

Ono što je već sada izvesno jeste da dečaku ubici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane onlajn nastave.

OŠ Vladislav Ribnikar, policija
foto: Petar Aleksić

Ubica nije pokazao kajanje

Dečak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar". Hospitalizovan je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svedočenju izaziva neku nelagodnost.

Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a potom je počeo da zahteva da bude pušten jer je, kako navodi "pregledan, normalan i nema više razloga" da boravi u instituciji zatvorenog tipa.

(Blic)

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track