"VEOMA SMO ŽILAVI, IAKO NISMO NAVIKLI NA TAKAV TEREN" Major Trkulja nakon pomoći Vojske Srbije Sloveniji: Prevezli smo 250 ljudi
Foto: Kurir TV

kurir tv

"VEOMA SMO ŽILAVI, IAKO NISMO NAVIKLI NA TAKAV TEREN" Major Trkulja nakon pomoći Vojske Srbije Sloveniji: Prevezli smo 250 ljudi

Društvo -

Prvi deo kontingenta Vojske Srbije koji je učestvovao u humanitarnoj operaciji ublažavanja i posledica poplava u Sloveniji uspešno je završio svoje angažovanje.

Oni su bili angažovani u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske na severoistoku Slovenije. Naša televizija dobila je ekskluzivnu izjavu majora Bojana Trkulje odmah po povratku u Srbiju.

- Upravo smo se vratili iz Slovenije gde smo pružali pomoć slovenačkom narodu i vojsci. Bili smo tamo s helikopterima MI-17 i H-145 i vodili smo više posada. Očekivali smo izazovem, kompleksne zadatke, bavili smo se prenošenjem spoljnog tereta helikopteraom MI-17 i unutrašnjeg tereta i ljudi helkopterom H-145 - kaže major Bojan Trkulja, komandant 890. mešovite helikopterske eskadrile.

01:35

VEOMA SMO ŽILAVI, IAKO NISMO NAVIKLI NA TAKAV TEREN Major Trkulja nakon pomoći Vojske Srbije Sloveniji: Prevezli smo 250 ljudi

- Sačekalo nas je veliko gostoprimstvo, bili su izuzetni organizatori. Veoma smo žilavi, umemo da se prilagodimo svakoj situaciji. Mi nismo toliko navikli da letimo u brsko-planiskom zemljištu. Napravili smo 150 sati naleta i preneli 50 tona robe i prevezli 250 lica. S nama su bili Nemci, Austrijanci, Španci i Slovenci - zaključio je major Trkulja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track