ZBOG LAJKA RODITELJI DECI RAZBIJAJU JAJA O GLAVU I SVE SNIMAJU: Pojavio se novi bizarni trend, a lica dece sve govore (VIDEO)
Foto: Shutterstock

ZBOG POPULARNOSTI NA MREŽAMA

ZBOG LAJKA RODITELJI DECI RAZBIJAJU JAJA O GLAVU I SVE SNIMAJU: Pojavio se novi bizarni trend, a lica dece sve govore (VIDEO)

Društvo -

Novi TikTok izazov u kome roditelji, zabave radi, razbijaju jaja deci o glavu podelio je korisnike društvenih mreža, i dok jedni smatraju takve snimke šaljivim, drugi su mišljenja da je to veoma ozbiljan vid zlostavljanja mališana. Bilo kako bilo, hešteg broji već 33 miliona pregleda, a novi video snimci se samo nižu.

Dakle, umesto ivice posude, roditelji za razbijanje jaja koriste - glave svoje dece. Isečci obično uključuju roditelje koji peku kolače sa svojom decom, samo da bi ih iznenadili iznenadnim udarcem po čelu. Postoji širok izbor reakcija, pri čemu su neka deca to dobro prihvatila i nasmejala se tom neobičnom činu, a drugima je cela stvar bila prilično traumatizujuća.

Trend je u mišljenjima podelio ljude na internetu.

- Označena sam u nekoliko ovih videa i videla sam kako to izgleda na dva načina. Prvo, klinci dobiju jajateom po glavi i nekako su zbunjeni, misle da je to pomalo smešno. S druge strane, dešava se da im se razbije jaje o glavu i da se jako uznemire - glasi jedan od komentara, dok u drugom stoji:

- Kad vidim te video zapise, pomislim, da li nam je kao roditeljima toliko dosadno ili očajnički želimo klikove.

I ranije su psiholozi upozoravali da ovakve stvari roditelji, ali i deca rade isključivo zbog pregleda, lajkova i sticanja popularnosti na mrežama.

Podsetimo, Kurir je i ranije upozoravao na opasnosti koje nose ovakvi izazovi koje primenjuju i deca gde su jedno vreme istrčavala na ulicu ispred automobila, pre spavanja klinci na ruci ispišu "f74", jer navodno u snu ulaze u neku drugu dimenziju i traže vrata na kojima stoji oznaka "f74", navodno, ako ne pronađu ostaju u toj dimenziji itd...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja