DA LI SU REALNE? BIZARNI TREND NA TIK- TOKU, SOCIOLOZI ZBUNJENI: Šta to rade i šta je sledeće? Bacaćemo decu SA TERASE?
Jelena Radović, Foto: Shutterstock

kurir tv

DA LI SU REALNE? BIZARNI TREND NA TIK- TOKU, SOCIOLOZI ZBUNJENI: Šta to rade i šta je sledeće? Bacaćemo decu SA TERASE?

Društvo -

Jelena Radović sociolog gostovala je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljima Milošem Anđelkovićem i Anastasijom Čanović o društvenim mrežama i njihovoj sveprisutnosti u našim životima.

Jelena Radović, Društvene Mreže
foto: Kurir TV, Shutterstock

Govoreći o novim trendovima na društvenim mrežama, Jelena Radović je razgovor započela primerom koji je prisutan kao "hit" gde majke ispred kamera lupaju jaje u glavu svojoj deci.

Deca ostaju zatečena i u bolu, dok je majkama očigledno smešno.

Radović je istakla da su komentari koji su upravo najaktuelniji oni negativni i oni koji kritikuju takvo ponašanje.

Jelena Radović
foto: Kurir tv

To rade odrasli ljudi! Gde smo to zatajili? - vajka se voditelj Anđelković na šta je Radović odgovorila:

- Osoba koja je svesne ovoga treba tako nešto da prijavi, to je nasilje koje ne sme da se toleriše. Pomerili smo tu granicu i šta je sledeće? Da bacamo decu sa terase? Moramo da budemo svesni da može da se desi. Nema granica, jer mnogi nisu svesni šta rade i da je nešto problematično. Mnogi ne komuniciraju sa decom, a nije ni ranije. Treba da radimo i sa decom i sa odraslima. Ako imamo psiholoških problema, zašto ne odemo kod psihologa - rekla je Radović.

02:35

DA LI SU REALNE? BIZARNI TREND NA TIK- TOKU, SOCIOLOZI ZBUNJENI: Šta je TO RADE i šta je sledeće? Da bacamo decu SA TERASE?

Ceo problem uvidela je kao nešto što nije momenat edukacije na društvenim mrežama, već je na mnogim videima milion lajkova gde oni time hrane sopstveni ego, nešto što upravo samo njima nedostaje.

- Kolektivna svest se razvija u pogrešnom smeru, pa smo i mi važni pa ćemo i mi da dobjemo više lajkova od onog koji je to prvi uradio. To se na društvenim mrežama hrani i neguje, a zaboravljamo na pojedinca, šta to znači saosećanje i najrazličitije korake, i samo vrednujemo sebe i volimo sebe, zanemarujući druge i tu decu i stvaramo sijaset nekih problema kao društvo i to kažem za ceo svet koji je na tim društvenim mrežama... - rekla je Radović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track