DECA ZAIGRALA KOLO NA GRANICI, PA UMALO NASTAO SKANDAL: Mali folkloraši iznervirali službenicu turističke agencije? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

DECA ZAIGRALA KOLO NA GRANICI, PA UMALO NASTAO SKANDAL: Mali folkloraši iznervirali službenicu turističke agencije? (VIDEO)

Društvo -

Folklor je bitan čuvar i promoter našeg kulturnog indentiteta i bogate baštine, te mnoge oduševi prizor dece koja u narodnoj nošnji izvode razne igre.

Međutim, da ne veruju svi u onu "ko peva i igra zlo ne misli, dokazuje i situacija koja se juče dogodila članovima "KUD-a Car Dušan Paraćin" na makedonskoj granici Preševo.

Naime, deca su se vraćala sa međunarodnog festivala folklora u Paraliji gde su predstavljali Srbiju, a na granici sa Makedonijom stvorile su se velike gužve, a mališani su vreme prekratili - kolom.

- Nakon dugog čekanja na našoj granici morali smo da izađemo zbog pasoške kontrole - kaže Zoran Kojadinović član "KUD-a Car Dušan Paraćin".

Kako naglašava, nigde pre toga nisu izazili iz autobusa, već su im carinci sami uzimali pasošne i putne liste.

01:30

Carinik napao srpsku decu dok su igrala kolo

Dok su deca igrala kolo, prišla im je, kako Zoran kaže, službenica turističke agencije, koja je zahtevala da se kolo prekine. Na video-snimku se vidi kako gospođa iz turističke agencije prilazi deci da ih opomene da ne igraju, a muški glas koji se čuje kako govori: "Ajde beži bre! Deco, igrajte!"

- To što su deca igrala je iritiralo službenicu neke turističke agencije koja je umislila kako je službeno ovlašćena da reguliše saobraćaj na prelazu - tvrdi sagovornik.

Prema njegovim rečima, ona je otrčala do carinika koji su, kako kaže, odreagovali pogrešno.

- Oni su izdvojili naš autobus koji je inače čekao papire sa granice na detaljni pretres. Srećom je neko brzo uvideo da će to biti skandal jer je autobus pun dece folkloraša, pa je naređeno da nas ne maltretiraju - zaključuje Zoran.

S druge strane, pretpostavlja se da ni službenica agencije nije imala lošu nameru, već da je samo strepela kako bi carinici mogli reagovati na jedno drugačije (ali i veselije) ponašanje na granici.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja