ŠOKANTAN SASTOJAK UZ KOJI ĆE SVAKI PASULJ BITI BRUTALNO DOBAR! Kurir na takmičenju u kuvanju otkrio TAJNI ELEMENT KOJI MALO KO ZNA
Foto: Shutterstock

OVO SVAKO TREBA DA ZNA!

ŠOKANTAN SASTOJAK UZ KOJI ĆE SVAKI PASULJ BITI BRUTALNO DOBAR! Kurir na takmičenju u kuvanju otkrio TAJNI ELEMENT KOJI MALO KO ZNA

Društvo -

U selu Tavankut pored Subotice, održano je takmičenje u kuvanju tradicionalnog srpskog jela - pasulja.

Pasulj, pasulj
foto: Kurir tv

Učestvovale su mnogobrojne ekipe sa severa Srbije, uglavnom sastavljene od muških članova, za koje kažu da su u pripremi pasulja vični poput čuvenog kuvara Steve Karapandže.

Učesnici su ispričali šta jedan dobar pasulj treba da sadrži da bi bio izuzetan a reporteri Kurir televizije otkrili su od sagovornika na takmičenju da je, ipak, samo jedan sastojak presudan - da ga muškarac sprema.

- Meso treba da bude domaće dimljeno, da pusti sve sokove i da se sjedini sa pasuljem, koji se posle dugo krčka. Žene nemaju strpljenja da kuvaju tako dugo kao muškarci - kaže jedan učesnik Pasuljijade.

03:17

DA LI STE ZNALI DA ZA NAJBOLJI PASULJ TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK?

Dok jedni pasulj ne mogu da zamisle bez mesa, drugi su navikli i najviše vole onaj posni sa povrćem.

- Moja deca su moj recept, a ona kažu da ja bolje kuvam od žene. Žene nemaju strpljenja da kuvaju tako dugo kao muškarci, zato su muškarci bolji kuvari nego žene - smeje se sagovornik Kurir televizije.

Iako je nemoguće dokazati ovu tvrdnju, ipak je najbolji pasulj onaj koji "legne" na gladan stomak.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:54

NAKON 2 MESECA PAUZE PONOVO RADI NARODNA KUHINJA: U Subotici spremaju tople obroke za 1.200 duša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track