UČINIMO DA I OVA DECI IMAJU UZBUDLJIV POLAZAK U ŠKOLU! Svratište apeluje: Dve stvari su nam renutno najneophodnije (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

UČINIMO DA I OVA DECI IMAJU UZBUDLJIV POLAZAK U ŠKOLU! Svratište apeluje: Dve stvari su nam renutno najneophodnije (VIDEO)

Društvo -

Broj dece koja dnevno prođu kroz beogradsko svratište ovog leta je gotovo dupliran u odnosu na isto vreme prethodnih godina.

Iz te institucije pozvali su građane da doniraju školski pribor koji im je trenutno neophodan.

Kada nisu na ulici, prostorije svratišta su često za njih jedino utočište. Tu dobijaju mogućnost da se okupaju, ručaju, dobiju čistu garderobu, pripreme za školu, ali i za život.

Svratište
foto: Kurir

Toj deci roditelji ne mogu da pruže topao dom, pa im znači što imaju svratilište, poput nekog sigurnog mesta.

- Deca dolaze dobrovoljno u svratište jer im ovo stvarno znači, rekla bih da je ovo njima sigurno mesto. Pored toga što imaju porodice koje ih vole, ipak ovde osećaju onu dodatnu podršku i poverenje - rekla je zaposlena koja vodi računa o deci.

Početak nove školske godine nosi i svoje potrebe, ova deca nemaju mogućnost da osete onaj spokojan miris i uzbuđenje dok biraju nove rančeve, sveske, olovke...

01:02

UČINIMO OVOJ DECI UZBUDLJIV POLAZAK U ŠKOLU! Svratilište apeluje: Ove dve stvari su nam neophodne! Donacije na Zvezdari i NBGD

Jedini prihod su im donacije građana i kompanija:

- Sada je najneophodniji školski pribor jer ih spremamo za početak u školu, ali i užine. Užine bi mogli da im delimo kao pojedinačna pakovanja kada krenu u školu, to nam je baš onako neophodno. To mogu biti manji sokovi, čokoladna mleka, grisine, smoki, kroasani...

DONACIJE SE PRIHVATAJU OD 10 DO 18 ČASOVA NA LOKACIJAMA:

1. Krfska 7a, Zvezdara

2. Bulevar Arsenija Čarnojevića 145, Novi Beograd.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:55

UKIDA SE PDV NA DONACIJE HRANE! U Srbiji se svakog dana baci 2 miliona kg namirnica, uskoro takva praksa postaje prošlost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track