PODRŠKA PORODIČNIM FINANSIJAMA I OBRAZOVANJU: Društveno odgovorna kompanija AbelaPharm olakšava početak školske godine
Foto: Ivan Miljanić

PODRŠKA PORODIČNIM FINANSIJAMA I OBRAZOVANJU: Društveno odgovorna kompanija AbelaPharm olakšava početak školske godine

Društvo -

Svake godine, dolazak nove školske godine donosi sa sobom uzbuđenje i iščekivanje, ali i izazove za mnoge roditelje. Pripreme za školu, nabavka školskog pribora i kupovina knjiga često predstavlja značajan izdatak koji se reflektuje na kućni budžet i stvara dodatni pritisak na porodične finansije.

Međutim, postoje pozitivni primeri i kompanije koje su spremne da pruže podršku svojim zaposlenima i njihovim porodicama. Jedna od takvih je i kompanija AbelaPharm koja podržava sve svoje zaposlene kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercagovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Naime, i ove godine će kao i prethodne svi đaci prvaci na poklon dobiti ranac, pernicu i kompletan školski pribor pred polazak u školu.

AbelaPharm
foto: Adi Đug

‘’Svi znamo koliko je uzbudljiv polazak u školu, ali i koliko radosti donosi izbor prve školske torbe. Zato smo odlučili da decu svojih zaposlenih pred polazak u prvi razred obradujemo i spremimo ih za početak školske godine. To je ujedno i gest kojim potvrđujemo da zaposleni u kompaniji AbelaPharm mogu da računaju na podršku. Pored poklona za buduće školarce roditelji dobijaju i slobodan dan prvog septembra, kako bi mogli da provedu vreme sa svojom decom i izgrade divne uspomene koje će pamtiti celog života.’’, izjavio je ovim povodom generalni direktor Davor J. Korčok.

Ali to nije sve, u kompaniji AbelaPharm idu korak dalje. Sve đake koji su ove godine postali srednjoškolci, pa čak i one koji su ove godine upisali fakultet čeka dragocena pomoć kako bi im se olakšao prelazak u novu fazu obrazovanja. Kompanija je odvojila sredstva kako bi pripreme za upis u srednju školu i na fakultet bile lakše i na taj način je svim budućim školarcima pružila podršku koja im omogućava da se fokusiraju na svoje akademske ciljeve.

’’Sjajna akcija. Super je kada znate da postoji neko ko vas razume i pruža vam podršku. Ova inicijativa ne samo da nam olakšava finansijski, već i naše brucoše istovremeno podseća na važnost podrške i zajedništva. Posebno raduje činjenica da je za našu decu obezbeđena praksa u kompaniji AbelaPharm što je u današnje vreme itekako važno’’, kaže Aleksandra Vujić Pantelić, ponosna mama novopečenog studenta.

AbelaPharm
foto: Jelena Bandin

’’Kao roditelj jednog prvaka, veoma sam zadovoljna ovom inicijativom. Ovaj potez smanjuje pritisak na kućni budžet, daje primer mom detetu o efektu lepog gesta i na sve to ne dobija bilo šta, već upravo onaj ranac koji je sam izabrao. I pored svega toga, sinoć je imao sjajnu zabavu u firmi gde je zajedno sa svojim vršnjacima prvacima proslavio polazak u prvi razred uz sokiće, muziku i puno zabave.’’, izjavila je ovim povodom Jelena Bandin, mama jednog Marka koji polazi u prvi razred osnovne škole.

Bilo bi lepo da živimo u društvu u kom ovakve inicijative nisu izuzetak, već pravilo. Do tada nam ostaje da pratimo akcije poput ove i da ih ističemo kao primer kako bi i druge kompanije ušle u grupu onih koje ne samo da razumeju izazove roditeljstva i obrazovanja, već su spremne i da aktivno u njima učestvuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track