KRUŠEVAC ŽALI ZA ISTAKNUTIM DRUŠTVENIM I KULTURNIM POSLENIKOM: Preminuo Dimitrije Milovanović
Foto: Privatna arhiva

In memoriam

KRUŠEVAC ŽALI ZA ISTAKNUTIM DRUŠTVENIM I KULTURNIM POSLENIKOM: Preminuo Dimitrije Milovanović

Društvo -

Dimitrije Mita Milovanović, istaknuti društveni i kulturni poslenik iz Kruševca, preminuo je u svojoj 91. godini i sahranjen je na Starom groblju.

Dimitrije Milovanović Mita rođen 20. 10. 1932. u Donjoj Omašnici, opština Trstenik po zanimanju diplomirani ekonomista, u penziji je bio od 1992. godine. Bio je radnik Industrije „14. Oktobar“ i vaspitač u Industrijskoj školi ove fabrike i kao mlad čovek istaknuti akcijaš, predsednik Narodne omladine Kruševca, starešina Saveza izviđača Rasinskog okruga, upravnik Doma omladine i upravnik Kulturno umetničkog društva „Abrašević“.

Svoju radnu aktivnost nastavio je u privredi, gde je obavljao direktorske funkcije u preduzećima: Gradsko komunalno preduzeće, „Remont”, Pijačna uprava, zatim je bio čelnik Zavoda za zapošljavanje, EPS Kruševac i Vodovoda Kruševac.

Uspešno se oprobao i u politici, gde je obavljao funkcije predsednika Izvršnog saveta Skupštine opštine Kruševace, predsednika Opštinske konferencije Socijalističkog saveza radnog naroda (SSRN) opštine Kruševac i člana Glavnog odbora SSRN Srbije.

Građanima Kruševca ostaće upamćen kao vrlo pošten i pravičan čovek, veliki entuzijasta i aktivista u privredi, kulturi, društvenim organizacijama i politici.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track