U SRBIJI HARAJU LAŽNI STANODAVCI: Otkrivena nova prevara! Unapred traže novac za kiriju i depozit, a onda... Ovo je šema prevare!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oprez!

U SRBIJI HARAJU LAŽNI STANODAVCI: Otkrivena nova prevara! Unapred traže novac za kiriju i depozit, a onda... Ovo je šema prevare!

Društvo -

Lažni stanodavci sve češće kradu fotografije stanova za izdavanje sa tuđih oglasa, a onda ih ponude za izdavanje gde zainteresovanim građanima unapred traže novac za kiriju i depozit!

Potražnja za stanovima je velika s obzirom na to da su studenti u potrazi za nekretninom u gradovima gde dolaze na studije. Iako se tržište nekretnina smirilo poslednjih meseci nakon velikih skokova kirija posle dolaska Rusa i Ukrajinaca cene su i dalje visoke u večim gradovima, a naročito u centru prestonice.

Građani koji su u potrazi za stanom primetili su sve veći broj ljudi koji na društvenim mrežama nude tuđe stanove za izdavanje i unapred traže novac.

stan, kupovina stana, ključ u ruke, ključ od stana, prodaja stana, nekretnine, nekretnina, kuća, zgrada
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Čovek se predstavlja kao otac koji radi u Nemačkoj i daje vam kontakt sina da se čujete s njim gde on traži kaparu za stan koji ne postoji i nije njihov, a kada tražite da vidite stan uživo smišlja najgore izgovore (kod mene je bila situacija da mu je dete bolesno i da ga razumem da će doći da nas useli 1.) - glasi jedno od poslednjih upozorenja u jednoj grupi na Fejsbuku.

Podsetimo, i prošle godine je bilo ovakvih slučajeva koji ne samo da su uzimali fotografije tuđih stanova, već su nudili i niže cene i to na atraktivnim lokacijama kako bi privukli veći broj ljudi.

Tako je recimo jedna devojka prošle godine upozorila na prevaranta koji je uzimao fotografije stanova sa rumunskog sajta i oglašavao dvosoban stan na Paliluli za 270 evra, dok je za nepostojeću garsonjeru na Vračaru tražio 240 evra.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja