DETALJI DRAME TURSKOG AVIONA IZNAD BG, ZNA SE I RAZLOG: Pilot bio iznad Temišvara kad je rešio da skrene, a onda su krenule muke
Foto: Instagram/192_rs

let istanbul - pariz

DETALJI DRAME TURSKOG AVIONA IZNAD BG, ZNA SE I RAZLOG: Pilot bio iznad Temišvara kad je rešio da skrene, a onda su krenule muke

Društvo -

Pretpostavlja se da je nekom od putnika pozlilo ili da je u pitanju bio manji kvar, kaže izvor upoznat sa detaljima događaja

Nakon drame iznad beogradskog aerodroma Nikola Tesla, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo.

Na društvenim mrežama su prethodno objavljeni snimci, prvog neuspešnog, a onda i drugog uspešnog sletanja, uz spekulaciju o razlogu drame.

- Pretpostavlja se da je nekom od putnika pozlilo ili da je u pitanju bio manji kvar, kaže izvor upoznat sa detaljima događaja. Avion je uspešno sleteo iz drugog puta na B platformu, a kako Telegraf saznaje nalazio se iznad Temišvara kada je odlučio da skrene.

Drugi i, na sreću, uspešan pokušaj: Trenutak sletanja na beogradski aerodrom

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

- Na osnovu radarske slike čini se savim normalno, rekao je sagovornik.

Poznat i razlog prinudnog sletanja

Let avio-kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Cirih, a ne Pariz, vanredno je u 14.45 časova sleteo u Beograd zbog medicinskih razloga.

Sve relevantne aerodromske službe su reagovale u najkraćem mogućem roku, a zbrinjavanje putnika kojem je potrebna medicinska pomoć je u toku.

U međuvremenu, putnici su u avionu, gde čekaju dalje informacije od avio-kompanije o nastavku putovanja ka odredištu.

Avion je prethodno napravio krug iznad Novog Sada, a potom se vratio za Beograd, ali nije uspeo da sleti iz prvog puta. Nakon leta iznad šireg područja Beograd, okrenuo se iznad Šimanovaca i uspešno sleteo. Sve vreme točkovi su bili otvoreni.

Prvi neuspešni pokušaj sletanja

00:04

Prvi neuspešni pokušaj prinudnog sletanja aviona Istanbul-Pariz iznad Beograda

Ljudi koji su svedočili ovom prizoru, sve vreme su na društvenim mrežama delili slike i snimke aviona koji je pokušavao da sleti.

Kurir.rs/Telegraf/Instagram 192

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track