KRKOBABIĆ U NIŠU: Pravedna raspodela narodnih para! Socijalna-garantovana penzija ne manja od 100 evra i 13. penzija
Foto: Saša Đorđević

KRKOBABIĆ U NIŠU: Pravedna raspodela narodnih para! Socijalna-garantovana penzija ne manja od 100 evra i 13. penzija

Društvo -

Pravedna preraspodela narodnih para je strateško opredeljenje PUPS-a, istakao je danas u Nišu Milan Krkobabić, lider Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, na velikom skupu u okviru Jesenjeg karavana pod sloganom "Pravedna preraspodela narodnih para".

U skladu s tim, potpredsednik PUPS-a prof. dr Vladimir Goati ukazao je na neophodnost nove socijalne politike na kojoj, kako je naglasio "mora da počiva istinska borba protiv siromaštva".

Milan Krkobabić, PUPS
foto: Saša Đorđević

Goati je prezentovao ključne institute te nove socijalne politike, a to su socijalna-garantovana penzija i 13. penzija:

"Socijalna-garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja namenjen svima koji su stariji od 65 godina - 63,5 za žene, nemaju penziju, niti imaju uslove da je dobiju, nemaju svoju imovinu niti bilo koja druga primanja. Dok je 13. penzija kao institut socijalne politike u praksi najdelotvornije 'rešenje' u smislu materijalnog poboljšanja položaja penzionera sa najnižim primanjima", rekao je Goati.

Na skupu je istaknuto da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije, akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima.

Milan Krkobabić, PUPS
foto: Saša Đorđević

Sastanku su prisustvovali članovi najvišeg rukovodstva PUPS-a – zamenik predsednika PUPS-a Hadži Milorad Stošić, potpredsednici PUPS-a Slobodan Veličković, Vladan Đukić i Risto Kostov, predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslav Španović i predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track