DAČIĆ PREDLOŽIO REAFIRMACIJU RANKOVIĆA! Toma Fila otrkiva pravi razlog smene čuvenog šefa OZNE! Mislili da je OPASAN KAO STALJIN?
Foto: Kurir TV, Beta Amir Hamzagic, Muzej Istorije Jugoslavije

kurir tv

DAČIĆ PREDLOŽIO REAFIRMACIJU RANKOVIĆA! Toma Fila otrkiva pravi razlog smene čuvenog šefa OZNE! Mislili da je OPASAN KAO STALJIN?

Društvo -

Dokumentarno-igrani serijal "Drug Marko " koji se prikazuje na javnom servisu, oživeo je sećanje na jednog od najmoćnijih ljudi bivše SFRJ.

O njegovoj istorijskoj ulozi i razlozima njegove smene govorio je u emisiji Puls Srbije Toma Fila, advokat.

puls
foto: Kurir televizija

- Najpre želim da kažem da ja pripadam Socijalističkoj partiji. U toj partiji uvek će se ceniti lik i delo Aleksandra Rankovića. Predsednik stranke Ivica Dačić predložio je reafirmaciju Rankovića. Rehabilitacija nije moguća, jer on nije ni osuđen. Stvar je na porodici Rankovića, šta bude želela - rekao je Fila.

Razlog za smenu Rankovića vidi u moći koju je posedovao i u bliksosti sa Josipom Brozom Titom:

- Nijedan vođa nije dozvoljavao da mu se neko suviše približi. Ja mislim da ga je Tito sklonio zato što mu je bio suviše blizu i zato što je bio suviše moćan. Lenjin je u svom testamentu napisao da Staljina treba smaknuti zato što je postao previše moćan. Iz istog razloga trebalo je smaknuti Rankovića, iako on nikada ne bi uradio ono što je Staljin uradio Lenjinu.

09:45

TITOV UNUK TVRDI DA JE BROZ PLAKAO ZBOG RANKOVIĆA! Toma Fila: Znao je gde su i kako ubijeni Draža Mihajlović i PLANINSKI LAV!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:36

TOMA FILA: NIKADA NISAM GLASAO ZA MILOŠEVIĆA! Advokat bivšeg predsednika SRJ se izjasnio o otrkivanju njegovog spomenika u Moskvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja