KRKOBABIĆ I AKADEMIK ŠKORIĆ SA MEŠTANIMA SELA VINCI: Ovo su realne šanse za novi početak!
Foto: Miloš Miškov

KRKOBABIĆ I AKADEMIK ŠKORIĆ SA MEŠTANIMA SELA VINCI: Ovo su realne šanse za novi početak!

Društvo -

„Golubac i njegova sela su bez ikakve sumnje realna šansa za novi početak svih onih koji žele da se nastane u ne tako malom broju praznih kuća, ali i da i otpočnu sopstveni posao u turizmu ili poljoprivredi. Dovoljno je reći da Srbija nema more, ali da se Dunav od zidina golubačke tvrđave prostire šest kilometara u širinu“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, prilikom današnje posete Braničevskom okrugu gde je, zajedno sa predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU akademikom Škorićem obišao opštinu Golubac.

Milan Krkobabić
foto: Miloš Miškov

Ministar je svoju posetu započeo sastankom sa predsednikom opštine dr Nebojšom Mijovićem i rukovodstvom opštine, a teme sastanka bile su zadrugarstvo i turistički potencijali razvoja Golupca i njegovih sela. Mijović je zahvalio ministru na programima za revitalizaciju sela koje Ministarstvo za brigu o selu realizuje i na čijim konkursima je ova opština dobila značajna sredstva, zahvaljujući kojima se oseća znatan boljitak u kvalitetu života meštana golubačkih sela.

Milan Krkobabić
foto: Miloš Miškov

Jedan od tih programa je realizovan prošlog aprila kada je Golubac dobio bespovratna sredstva u iznosu od sedam miliona dinara za nabavku minibusa za prevoz seoskog stanovništva. Minibus je sada stigao i putnici iz 21 golubačkog sela od juče konačno ne moraju više da brinu o prevozu. Služiće za prvoz iz jednog sela u drugo, kao i iz udaljenih sela u Golubac. „Ovo je velika stavr za nas, više ne moramo da molimo nekoga da nas odveze kod lekara ili da skupljamo novac za taksi za svaku posetu lekaru ili odlazak u poštu ili kupovinu“, rekli su vidno uzbuđeni meštani sela Vinci sa kojima se ministar sastao u tek obnovljnim prostorijama seoskog doma kulture da porazgovara o svim problemima i pitanjima koji ih interesuju.

1 / 15 Foto: Miloš Miškov

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track