DEČAK KOJEG SU U KRAGUJEVCU NATERALI DA POJEDE BOMBONU SA AMFETAMINOM NA INTENZIVNOJ NEZI: Evo šta kažu lekari o njegovom stanju
Foto: Nebojša Mandić

DEČAK KOJEG SU U KRAGUJEVCU NATERALI DA POJEDE BOMBONU SA AMFETAMINOM NA INTENZIVNOJ NEZI: Evo šta kažu lekari o njegovom stanju

Društvo -

Devetogodišnji dečak, koji je prema nezvaničnim navodima portala Ucentar, progutao amfetamin, koji su mu stariji momci dali kao bombonu, smešten je u jedinicu intenzivne nege UKC Kragujevac.

- Zvanično možemo da potvrdimo da je dečak na lečenju u UKC Kragujevac, u jedinici intenzivne nege Klinike za pedijatriju. Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost - rekla je za Kurir Vanja Đorđević, PR UKC Kragujevac i dodala da više detalja ne mogu da nam kažu jer je reč o maloletniku.

Ucentar
foto: Shutterstock, Ucentar

Dete od devet godina, koje pohađa drugi razred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca je, kako je nezvanično naveo Ucentar, stariji momci su naterali da ispred škole pojede bombonu od koje mu je pozlilo.

- Posle nekoliko trenutaka srušio se. Dete je bez svesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno ' naveo je Ucentar.

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija.

Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track