Vladimir Koprivica najbolji profesor u Srbiji

Studenti izabrali

Vladimir Koprivica najbolji profesor u Srbiji

Društvo -
Profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Koprivica i prof. Ivan Medenica sa Fakulteta dramskih umetnosti beogradskog Univerziteta umetnosti, po mišljenju studenata, zauzimaju prva dva mesta na listi od 20 profesora državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji pokreću na rad i kritičko razmišljanje, podstiču kreativne ideje i bude radoznalost kod svojih studenata

BEOGRAD - Kada bi mogli ponovo da biraju, studenti bi najradije opet upisali beogradski Arhitektonski fakultet, Mašinski je najbolji po odnosu školarine i kvaliteta, a profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Koprivica najpozitivnije utiče na svoje studente, rezultati su najnovije analize istraživanja nevladine organizacije i portala iSerbia.rs.

Profesor Koprivica i prof. Ivan Medenica sa Fakulteta dramskih umetnosti beogradskog Univerziteta umetnosti, po mišljenju studenata, zauzimaju prva dva mesta na listi od 20 profesora državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji pokreću na rad i kritičko razmišljanje, podstiču kreativne ideje i bude radoznalost kod svojih studenata, rekao je koautor istraživanja Miloš Jovanović.

Najbolji profesori su, prema oceni akademaca, na Beogradskom univerzitetu, jer od njih 20 sa liste čak 13 predaje na fakultetima ovog univerziteta.

Tako su među najboljima profesori Ljubomir Stajić (Fakultet bezbednosti), Miloš Bajčetić (Medicinski), Nenad Glumbić (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju), Filip Marić (Matematički), Žika Bujuklić (Pravni), Žarko Korać (Filozofski).

Na listi najinspirativnijih su i dvojica profesora kragujevačkog univerziteta, po jedan profesor novosadskog i niškog univerziteta i po jedan profesor privatnih univerziteta Union i Megatrend.

Komentarišući rezultate istraživanja i prvo mesto na listi najinspirativnijih, profesor Koprivica je naveo da svoje studente pre svega uvažava i poštuje.

"Mladi su budućnost ove zemlje, ako im ne verujete, ne verujete ni u budućnost", rekao je Koprivica i naveo da svoje studente stimuliše i prenosi uverenje da na svaku krizu mogu odgovoriti naporom.

"Mi treba da se bavimo naukom, ali naš zadatak je obrazovanje i vaspitanje mladih", kazao je prof. Koprivica, navodeći da mlade ljude danas najviše "boli" nepoštenje.

U najnovijem istraživanju, studenti su davali i odgovore na pitanje koje bi fakultete najradije upisali kada bi mogli ponovo da biraju.

Na listi od 20 ustanova prva dva mesta zauzimaju beogradski Arhitektonski i Fakultet organizacionih nauka, zatim novosadski Fakultet tehničkih nauka, pa ponovo sledi lista od nekoliko beogradskih fakulteta (Ekonomski, Filološki, FPN, Elektrotehnički, Filozofski, Faramaceutski).

Beogradski Mašinski i Fakultet za fizičku hemiju, kao i niški Mašinski fakultet, beogradski Hemijski, kragujevački Mašinski, dobili su najviše ocene studenata kada je u pitanju opravdanost školarine, odnos cene i kvaliteta.

Takođe, istraživanje je pokazalo i da studenti najviše uče na kragujevačkom Filološko-umetničkom fakultetu, prosečno svakog dana skoro pet sati, i to mimo predavanja i vežbi. Slede beogradski Arhitektonski fakultet (četiri sata i 19 minuta), niški Medicinski (četiri sata i osam minuta), beogradski Pravni (tri sata i 53 minuta), novosadski Medicinski (tri sata i 45 minuta).

Pilot istraživanje, u saradnji sa Klubom privrednih novinara, urađeno je tokom 2012. godine na uzorku od 2.839 studenata sa 65 fakulteta u Srbiji, koji su svoje mišljenje izrazili kroz odgovore na onlajn upitnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track