MINISTAR GAŠIĆ SA ŽIOFREOM: Razgovor o saradnji u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i pristupnom procesu Srbije
Foto: MUP Srbije

MINISTAR GAŠIĆ SA ŽIOFREOM: Razgovor o saradnji u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i pristupnom procesu Srbije

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žofreom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i izvestio je Delegaciju o rezultatima višemesečnih napora na poboljšanju uslova svakodnevnog rada pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova.

Ambasador Žofre je još jednom potvrdio podršku Evropske unije pristupnom procesu Srbije i istakao značaj vladavine prava za dalji napredak na evropskom putu.

On je dodao da EU ostvaruje dobru saradnju sa ministarstvom unutrašnjih poslova u nizu oblasti, uključujući upravljanje migracijama i civilnu zaštitu.

Gašić i Žofre saglasili su se o važnosti nastavka saradnje u oblasti Poglavlja 24, kao i planiranju budućih projekata koji su finansirani od strane Evropske unije.

Žofre je podsetio da je EU do sada pružila Srbiji pomoć u oblasti upravljanja migracijama u iznosu većem od 220 miliona evra i da je spremna da nastavi da podržava ministarstvo u ovoj i drugim oblastima saradnje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track