MIHAJLO (8) SE BORI ZA OPAKIM TUMOROM I POTREBNA MU JE POMOĆ: Mali fudbaler mora u Nemačku na lečenje, neophodna su mu sredstva
Foto: Budi Human

budi human

MIHAJLO (8) SE BORI ZA OPAKIM TUMOROM I POTREBNA MU JE POMOĆ: Mali fudbaler mora u Nemačku na lečenje, neophodna su mu sredstva

Društvo -

Mihajlu Oreščaninu (2015. godište) potrebna je naša pomoć.

Mihajlu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.)

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi. Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dečak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun!

Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Hajldebergu u Nemačkoj, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, takođe u Nemačkoj.

Mihajlo Oreščanin
foto: Budi human

Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725622-73

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726382-24

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

IBAN:

RS35160600000172638224

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja