POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji "Pusti brigu" otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)
Foto: Miodrag Jevtić

POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji "Pusti brigu" otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)

Društvo -

U emisiji "Pusti brigu" koja se prikazuje svake nedelje u 17 sati i 15 minuta na programu Kurir televizije, voditeljka Ljiljana Stanišić ugostila je glumce Natašu Aksentijević, Dušana Kaličanina, Predraga Pedju Damjanovića, koji su ispričali zanimljivosti iz svog života.

pusti brigu, Ljiljana Stanišić
foto: Miodrag Jevtić

Kaličanin je u razgovoru sa kolegama otkrio šta je najbitnije kada je reč o glumi:

Svako od nas ima svoje lične granice, koje nisu vezane samo za javne poslove, već se odnose na sve aspekte života i karijere. Važno je da sami donesemo odluke o tome kako ćemo se nositi sa zahtevima koje postavlja profesionalni svet - istakao je i dodao:

U kontekstu glume, iskustvo igra ključnu ulogu. Bez obzira na godine iskustva, važno je prepoznati da se neki poslovi ili uloge ne uklapaju u našu ličnost ili vrednosti. Isto tako, svako od nas može se setiti trenutaka kada smo se osećali nelagodno na sceni ili u određenoj situaciji. To je normalno, jer svi mi imamo svoje granice.

02:29

POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji Pusti brigu otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)

Smatram da je ključno razumeti da ne morate prihvatiti svaku ulogu ili svaki poslovni izazov koji vam se ponudi. Imajući iskustvo u pozorištu, shvatio sam da se mnogi glumci suočavaju s unutrašnjim konfliktima kad treba da izvedu ulogu koja im nije prikladna. To može rezultirati osećajem "mračnosti" ili nelagode kad stupate na scenu - rekao je.

- Važno je zapamtiti da niste dužni prihvatiti uloge koje vam ne odgovaraju ili koje se ne uklapaju u vaše vrednosti. Raditi nešto što ne odgovara vama lično može da bude kontraproduktivno i može vam naštetiti na duže staze - rekao je Kaličanin i dodao:

Neka vaša lična granica bude vaš vodič u profesionalnom životu. Ako osećate da nešto nije u skladu s vama, budite hrabri i recite "ne". Vaša sreća i mentalno zdravlje su prioritet, bez obzira na to u kojoj profesiji se nalazite.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:58

PUSTI BRIGU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track