Najnovije vesti

MALOM FUDBALERU MIHAJLU (8) ZLOĆUDNI TUMOR PROMENIO SVE: Dečak može da ozdravi i ostvari svoj san, lečenje je hitno, SRBIJO POMOZI
Foto: Budi Human

FONDACIJA BUDI HUMAN

MALOM FUDBALERU MIHAJLU (8) ZLOĆUDNI TUMOR PROMENIO SVE: Dečak može da ozdravi i ostvari svoj san, lečenje je hitno, SRBIJO POMOZI

Društvo -

Osmogodišnjem Mihajlu Oreščaninu dijagnostikovan je zloćudni tumor malog mozga.

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dečak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun! Nažalost, nedavno se pojavila zlokobna bolest.

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi. Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora:

Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Mihajlo Oreščanin
foto: Budi Human

Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka. Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

Mihajlo Oreščanin
foto: Budi Human

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725622-73

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726382-24

IBAN:

RS35160600000172638224

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track