SVE JE VIŠE DECE NA INSULINU! Miroslav Stević: Bavljenje sportom bitno je za njihov dug i kvalitetan život!
Foto: Alarm

Tour de Fruška

SVE JE VIŠE DECE NA INSULINU! Miroslav Stević: Bavljenje sportom bitno je za njihov dug i kvalitetan život!

Društvo -

Na tek minulom "Tour de Fruška" našli su se i oni - roditelji dece i mladih obolelih od dijabetesa, udruženi u "Alarmu", a poruka je više nego jasna - sport za sve sa ovom bolešću mora da bude način života zarad dugog i kvalitetnog života.

TOUR DE FRUŠKA
foto: Alarm

- U našoj zemlji, nažalost, sve je veći broj registrovane dece koja su na insulinu. Ograničena su, kako u ishrani, tako u mnogim aktivnostima zbog stanja koje ih je zadesilo, kao i zbog obaveze da više puta u toku dana kontrolišu šećer. I sam sam, kao roditelj dečaka od 15 godina obolelog od dijabetesa, rešio da se osnivanjem ovog veoma važnog udruženja "Alarm", potrudim da pomognem deci i mladima koja se svakodnevno susreću sa mnogim problemima. I zato mi je veoma drago što me je pozvao Ivan Arpaš, direktor manifestacije "Tour de Fruška" i što smo na ovako velikoj manifestaciji sportsko-rekreativnog karaktera, sa ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte. Obolelima od dijabetesa sport je način života, a ova manifestacija više od takmičenja, za njih je to borba sa bolešću - kaže Miroslav Stević, predsednik udruženja "Alarm" i dodaje:

TOUR DE FRUŠKA
foto: Alarm

- Trudimo se da kroz razgovor sa decom i roditeljima utičemo na njih da shvate koliko je bavljenje sportom, kao i trčanje, vožnja bicikla bitno za njihov dug i kvalitetan život. Zato zahvaljujewm "Tur de Fruška" na pomoći i saradnji, koja će se nastaviti.

Manifestaciju je otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, označio je početak velike biciklističke trke "Drumski izazov-Popov čot".

TOUR DE FRUŠKA
foto: Alarm

- Želimo da Vrdnik i Fruška gora budu mesto razvoja sporta, biciklizma, odgovornog odnosa prema zaštiti životne sredine i uopšte razvoja turizma kao grane koja ima veliki potencijal. Vrdnik je treća banja po posećenosti u Srbiji, a ovakve manifestacije doprinose bržem razvoju u budućnosti - istakao je Mirović, koji je ujedno i predsednik organizacionog odbora te manifestacije.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja