"SADA JE DROGA U ŠKOLI NORMALNA POJAVA?" Antonović: Ovo što mu se desilo je ZABRINJAVAJUĆE! Najskuplji NARKOTIK je ONAJ BESPLATNI!
Ratomir Antonović, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"SADA JE DROGA U ŠKOLI NORMALNA POJAVA?" Antonović: Ovo što mu se desilo je ZABRINJAVAJUĆE! Najskuplji NARKOTIK je ONAJ BESPLATNI!

Društvo -

Roditelji učenika jedne osnovne škole u beogradskoj opštini Voždovac zabrinuti su zbog incidenta koji se desio u školskom toaletu prošle nedelje, kada su učenici sedmog razreda mlađem dečaku ponudili besplatnu drogu, zbog čega je on doživeo traumu.

"BESPLATNA" DROGA:

"Roditelji učenika jedne osnovne škole u beogradskoj opštini Voždovac zabrinuti su zbog incidenta koji se desio u školskom toaletu prošle nedelje, kada su učenici sedmog razreda mlađem dečaku ponudili besplatnu drogu, zbog čega je on doživeo traumu!

- Učenik (ime poznato redakciji) u petak je imao izuzetno neprijatnu i traumatičnu situaciju u školi. Za vreme fizičkog je pitao učiteljicu da ode do toaleta. Tamo su bila dva starija dečaka, a jednog od njih je video u školi nekoliko dana ranije i čuo je da su sedmaci. Dečaci su ušli za njim u toalet, nešto su dobacivali, a onda ga je jedan jako uhvatio za ruku i nije mu neko vreme dozvoljavao da zatvori vrata od kabine. Tu ga je upitao: "Mali, hoćeš malo besplatne droge?" i onda počeo da pretresa sebi džepove - priča za Kurir otac jednog od drugova tog đaka, naglašavajući da su roditelji dobili uznemirujuću poruku sa ovakvim sadržajem."

Da li se droga ozbiljno približila školama, koliko sve to može biti opasno o tome su razgovarali Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost i Ljiljana Marković, specijalni pedagog.

Ratomir Antonović
foto: Kurir tv

Antonović je istakao da je droga prisutna u školama već desetak godina, iako je ovaj slučaj "radikalniji" jer se dešava u samoj školi:

- Zabrinjavajuće je ovo. Najmlađi zavisnik od narkotika ima 12 godina! Nažalost ovo što se desilo tom dečaku jeste način uvlačenja u krug, ta besplatna droga je najskuplja, jer se posle naplaćuje zavisnost i nefunkcionalnost dece, a ona je okidač i za kriminalne delatnosti. Droga je jedan od najvećih problema današnje omladine - rekao je Antonović.

01:38

SADA JE DROGA U ŠKOLI NORMALNA POJAVA!? Antonović: Ovo što mu se desilo je ZABRINJAVAJUĆE! Najskuplji NARKOTIK je ONAJ BESPLATNI!

On se nada da će policija moći da bude nadzorna za ovu vrstu bezbednosti nastave i obrazovanja tj. dece, ali istako je problem društva:

- Moramo podizati svest, ne samo kod dece, jer su oni u inferiornom položaju i lake su mete, nego i o onoj maloletnoj deci koje zloupotrebljavaju narko dileri. Moramo da podignemo represivni momenat, ali i podizanje svesti! Da pratimo kretanje dece, promene u ponašanju, da vidimo da li im dajemo veliku količinu novca... Mnogi "kupuju" detetu ljubav novcem, jer ne mogu da budu prisutni. Tako da, mi kao roditelji, pored prosvetnih radnika, imamo odgovornost da reagujemo kako treba. Ovo dete je odreagovalo kako treba i zaključalo se u toaletu i sačekao da ova opasnost prođe - zaključio je Antonović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:36

U KINI POSTOJALE PROSTORIJE GDE SU SE LEGALNO KONZUMIRALI NARKOTICI! Antonović otkrio gde je droga najplaćenija u svetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track