FONDACIJA MERIDIAN VEĆ TREĆI PUT POMAŽE INSTITUT ZA MAJKU I DETE SRBIJE: Zdravstvena ulaganja kojima se ne nazire kraj
Foto: Promo

FONDACIJA MERIDIAN VEĆ TREĆI PUT POMAŽE INSTITUT ZA MAJKU I DETE SRBIJE: Zdravstvena ulaganja kojima se ne nazire kraj

Društvo -

Deca su naša budućnost, za njih živimo, za njih radimo i za njih se borimo. Ona nam svakodnevno priređuju radosne trenutke, vraćaju osmeh na lica kada smo tužni i neraspoloženi i daju dodatnu snagu da na život gladamo sa većom dozom optimizma.

Nažalost, ponekada taj osećaj sreće i zadovoljstva koje nam mališani pružaju može biti zanemaren i stavljen u drugi plan, usled brige i borbe za njihovo zdravlje. Zdravstvena zaštita dece nikada nije bila važnija nego danas, pogotovo kada se sve veći broj dece, tokom svog odrastanja, suočava za zdravstvenim problemima.

Koliko je važna konstantana borba za zdravlje stanovništva najbolje se ogleda kroz primer osvedočenih humanitaraca i lidera društvene odgovornosti Fondacije Meridian, koja ne staje sa pružanjem pomoći zdravstvenom sistemu Srbije i njihovim medicinskim radnicima.

Kada je briga za zdravlje dece u pitanju, kompanija Meridian je neko ko u tu borbu ulazi hrabro i odlučno, stoga je na apel medicinskih radnika ovaj regionalni lider u igrama na sreću, kao i više puta do sada, odgovorio u svom prepoznatljivom stilu, još jednom vrednom donacijom.

Donacijom Institutu za majku i dete Srbije “Dr Vukan Čupić”, na obostrano zadovoljstvo ponovo je nastavljena višegodišnja saradnja, koja je ovoga puta rezultirala donacijom deset novih televizora za potrebe pedijatrijskog odeljenja. Pomoć u vidu doniranih televizora će majkama i deci olakšati zahtevne bolničke dane i omogućiti da im vreme do potpunog oporavka prođe što brže.

Meridian
foto: Promo

Prema rečima dr Radoja Simića, direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbje "Dr Vukan Čupić", donacija Fondacije Meridian je od velike važnosti za ovu ustanovu.

- Sa velikim zadovoljstvom i zahvalnošću primili smo vrednu donaciju od 10 novih televizora koje je Institutu donirala Fondacija Meridian. Donirane TV aparate postavićemo u sobama dece koja boluju od malignih bolesti i teških povreda. Samo njihovi roditelji i medicinsko osoblje može najbolje da razume radost i zadovoljstvo koje će deca imati prateći televizijski program u trenutcima dok primaju terapiju ili se oporavljaju od operacije. Jedan osmeh na licu raspoloženog deteta tokom boravka u bolnici je od velikog značaja za brže ozdravljenje – istakao je direktor Simić.

Meridian
foto: Promo

Svoje oduševljenje ovim gestom nije sakrio ni zaposleni radnik odseka za medicinsku informatiku, Slobodan Milošević.

- Veoma sam srećan i zahvalan zbog još jedne u nizu uspešno sprovedenih akcija sa kompanijom Meridian i njenom fondacijom. Ideja Odseka informatike je unapređenje uslova za boravak ležećih, naročito naših malih pacijenata hematoonkoloških odeljenja na Institutu. Njihov osmeh i radost i u budućnosti će biti naš najveći motiv. Na nama je da pomognemo koliko možemo. To je najmanje što možemo učiniti – istakao je zaposleni Milošević

Ulaganjem u zdavstvenu zaštitu dece postiže se atmosfera u kojoj svi članovi zajednice, bez obzira na polne, strukturne i starosne razlike imaju podjednake šanse za kvalitetno medicinsko lečenje. Pravilnom brigom o njihovim životima, pored trenutnog zbrinjavanja, ostvaruju se i dugoročni benefiti koji u krajnjoj meri doprinose izgradnji zdravije, uspešnije i srećnije sredine.

Doprinos zdravstvu nije samo moralna obaveza svih nas, već je to faktor koji nam u budućnosti može predstavljati bitnu osnovu u smanjenu opterećenja javnog zdravstva i izgradnji zdravijeg i srećnijeg društva. Za Fondaciju Meridian ovo je samo još jedna u nizu društveno odgovornih akcija koje imaju za cilj unapređenje postojećeg zdravstvenog sistema i omogućavanje što kvalitetnijeg medicinskog tretmana za svakog građanina Republike Srbije.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja