"RADOST I DEČIJE OSMEHE TREBA SLAVITI SVAKI DAN": Kisić otvorila "Dečju nedelju" i ukazala da su mališani najveće bogatstvo
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

"RADOST I DEČIJE OSMEHE TREBA SLAVITI SVAKI DAN": Kisić otvorila "Dečju nedelju" i ukazala da su mališani najveće bogatstvo

Društvo -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić juče je otvorila manifestaciju "Dečiju nedelju" i ocenila da radost i dečije osmehe treba slaviti svaki dan, a ne samo u periodu obeležavanja Dečije nedelje.Ta manifestacija se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije" i pokroviteljstvom ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a trajaće do 6. oktobra.

U saopštenju tog ministarstva navodi se da je Kisić ukazala da su deca najveće bogatstvo, a detinjstvo period kada "imamo najviše energije i najveće želje", kao i da odrasli treba da puste decu da bezbrižno uživaju u tom "divnom periodu" i da im se da podstrek na svakom mogućem mestu.

Kisić je kazala da vlada Srbije, nizom mera, pruža podršku porodicama i građanima koji žele da se ostvare kao roditelji, jer je, kako je navela, cilj vlade "da nas bude što više".

Svim starijim građanima, ministarka je čestitala Međunarodni dan starih i rekla im da njihovo doba takođe nosi sa sobom jednu drugu energiju, jednu mudrost, iskustvo i snagu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja