DVE ŠKOLE ZABRANILE MOBILNE ĐACIMA, ALI SU "RAMPU" DOBILI I RODITELJI I NASTAVNICI Nova pravila u školama kod Čačka i u Milanovcu
Foto: Print Screen Youtube

DVE ŠKOLE ZABRANILE MOBILNE ĐACIMA, ALI SU "RAMPU" DOBILI I RODITELJI I NASTAVNICI Nova pravila u školama kod Čačka i u Milanovcu

Društvo -

Osnovne škole "Branislav Petrović" u selu Slatina kod Čačka i "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, zabranile su od početka ove školske godine upotrebu mobilnih telefona i đacima i nastavnicima, saopšteno je danas.

Učenici mogu da drže u torbama isključene telefone i da ih koriste tek kada se nastava završi.

Ukoliko neko od učenika prekrši zabranu, telefon mu se oduzima i donosi pedagogu ili direktoru, biće vraćen sutradan njegovim roditeljima, a učenik će biti kažnjen po odredbama školskog pravilnika.

Osnovna škola "Branislav Petrović" u Slatini je pored zabrane korišćenja mobilnih telefona đacima i nastavnicima, to zabranila i roditeljima koji dolaze u tu školu.

Prema rečima direktora škole Lazara Čikiriza odluka o zabrani korišćenja mobilnih telefona doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

On je novinarima rekao da deca nisu negativno reagovala na takvu odluku.

Osnovna škola "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, pored zabrane učenicima i nastavnicima, upotrebu mobilnih telefona dozvolila je nenastavnom osoblju, ali kada su u prostorijama koje oni koriste i kada ih ne vide učenici.

Odluka u toj školi je doneta na predlog direktorke Ivane Tolić, a jednoglasno su je prihvatili roditelji i Školski odbor, kako je obrazloženo, "u cilju prevencije različitih oblika zloupotrebe elektronskih uređaja tokom obrazovno-vaspitnog procesa".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track