"PREDBRAČNI UGOVOR POSTOJI U SRBIJI VEĆ SKORO 20 GODINA!" Advokat tvrdi: Ako ga potpišete, izbećićete MNOGO PROBLEMA U BRAKU
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

"PREDBRAČNI UGOVOR POSTOJI U SRBIJI VEĆ SKORO 20 GODINA!" Advokat tvrdi: Ako ga potpišete, izbećićete MNOGO PROBLEMA U BRAKU

Društvo -

Da li su predbračni ugovori zaživeli u Srbiji? Prema nekim istraživanjima u našoj zemlji poslednjih godina primećen je porast interesovanja za sklapanje predbračnih, odnosno – bračnih ugovora.

Da li ovakvi ugovori potvrđuju onu čuvenu krilaticu - čist račun duga ljubav? Uglavnom se ovakvi ugovori dovode u vezu sa poznatim osobama širom sveta i sadrže čak i neke neočekivane klauzule.

Advokat Aleksandar Radivojević gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je govorio o predbračnim ugovorima, koji su veoma popularni na zapadu.

- Zakon je bračni ugovor, odnosno predbračni kako ga nazivaju, predvideo u porodičnom zakonu 2005. godine. Do tada, od 1945. godine do 2005. godine nije bilo dozvoljeno praviti bilo kakve ugovore između bračnih partnera. Dakle, od 2005. godine postoji mogućnost da se zaključe ti posebni bračni ugovori. To nije novost - rekao je Radivojević i dodao:

05:52

PREDBRAČNI UGOVOR POSTOJI U SRBIJI VEĆ SKORO 20 GODINA! Advokat tvrdi: Ako ga potpišete, izbećićete MNOGO PROBLEMA U BRAKU

- Međutim, to predupredi mnogo problema u braku i ukoliko dođe do razvoda braka. Vi predviđate ono što unosite u bračnu zajednicu, ali i ono što možete steći u bračnoj zajednici. Ono što treba biti upozorenje strankama ukoliko se odluče na potpisivanje ovog ugovora je u kojoj formi se zaključuje. Ugovor uvek mora biti zaključen pred notarom da bi proizvodio dejstvo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:04

ZELENAŠI NAPRAVE UGOVOR, PA GA ZLOUPOTREBE NAKON POVRATKA NOVCA! Advokat otkrio: Za šta mogu da terete 24-godišnjaka iz Ćuprije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track