SRPSKI VOJVODA POSTAVLJA SPOMENIK DRAŽI: Braunović ispravlja nepravdu i sramotu nad imenom heroja!
Foto: Kurir TV

SRPSKI VOJVODA POSTAVLJA SPOMENIK DRAŽI: Braunović ispravlja nepravdu i sramotu nad imenom heroja!

Društvo -

Predsednik Udruženja ''Naša Drina'' i po blagoslovu SPC srpski vojvoda Igor Braunović postaviće spomenik đeneralu Draži Mihailoviću pred kuću u kojoj je živeo u Beogradu.

U Bregalničkoj 24, pred kuću u kojoj je živeo đeneral Dragoslav Draža Mihailović biće postavljen spomenik.

Ovim će biti ispunjen dečački san predsednika “Naše Drine“ Igora Braunovića, kao i njegovog oca Vladimira. Braunović po svemu, čak i liku podseća na Mihailovića koji je u ono teško doba sabirao narod pod zastavu Otačestva i branio što se odbraniti moglo. Danas, nakon toliko godina, “Draža se vraća kući, da uredi svoj razrušeni dom“, kako reče akademik Matija Bećković.

Na svečanost otkrivanja spomenika Igor Braunović će pozvati ugledne patriote, ambasadore i sve ono što je srpstvu vredno iz Srbije, ali iz svih srpskih zemalja. "Naša Drina“ je nastala i postoji zahvaljujući pregalaštvu Braunovićevom. Postavljanjem spomenika Draži, “Naša Drina“ će krunisati svoj rad na patriotskom polju, čije će otkrivanje biti 17. oktobra.

Podsetimo, otkup Dražine kuće i postavljanje spomenika organizovao je Igor Braunović, a za ovu akciju od izuzetnog značaja, akademik Bećković je rekao da ona doprinosi da “svako dobije svoje mesto!“

Kurir.rs/poslanik.rs

Bonus video:

09:45

TITOV UNUK TVRDI DA JE BROZ PLAKAO ZBOG RANKOVIĆA! Toma Fila: Znao je gde su i kako ubijeni Draža Mihajlović i PLANINSKI LAV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track