VLADIKA NIŠKI ARSENIJE ZA KURIR: Sad sam čuo da su naši hodočasnici evakuisani iz Vitlejema i Nazareta! Ima još grupa u Jerusalimu
Vladika niški Arsenije stigao u Egipat iz Vitlejema, Foto: EPA Abir Sultan, Printscreen/Youtube/Svetosavska bašta

Vladike Srpske se prebacile u egipat

VLADIKA NIŠKI ARSENIJE ZA KURIR: Sad sam čuo da su naši hodočasnici evakuisani iz Vitlejema i Nazareta! Ima još grupa u Jerusalimu

Društvo -

Vladika niški Arsenije i toplički Ilarion sinoć su iz ratom zahvaćenog Izraela, gde su bili na hodočašću sa povećom grupom vernika, stigli kopnenim putem do Egipta!

Episkopi su sa grupom srpskih hodočasnika bili na pokloničkom putovanju. Grupa od 54 hodočasnika koja je boravila sa njima, od juče je zarobljena na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu..

- Deo grupe je u Egiptu sa mnom, a deo je ostao u Tel Avivu i nadamo se da će večeras biti leta. Iz naše grupe je 54 njih ostalo na aerodromu u Tel Avivu i nadamo se će poleteti večeras. Mi smo za Egipat došli kopnenim putem, nas 35, sa nama je i episkop timočki. Nismo imali nikakvih problema u putu, hvala Bogu, sinoć smo stigli u Egipat - naveo je vladika niški Arsenije za Kurir.

Dodao je da je u Egiptu, odnosno u mestu gde su oni smešteni mirno.

- Videli smo nešto u vestima, ali je za sada mirno. Inače, ja juče nisam bio u Tel Avivu, mi smo bili smešteni u Vitlejemu, ali su se i tamo čule u daljini detonacije. Postoji više srpskih grupa koje su tamo na teritoriji Izraela. Čuli smo sada da su dve grupe srpskih hodočasnika evakuisane, jedna je bila u Vitlejemu, a druga u Nazaretu. Ne znamo tačno gde su evakuisani, ali pretpostvaljamo da su na aerodromu - rekao je vladika niški i dodao da je još jedna grupa ostala u Jerusalimu.

Srbi zarobljeni na aerodromu u Tel Avivu
Srbi zarobljeni na aerodromu u Tel Avivufoto: Privatna Arhiva

Kako je Kurir ranije preneo čak 57 srpskih državljana zarobljeno je na Aerodromu u Tel Avivu, među njima su i deca, ali i učenici niške Bogoslovije.

Vladika napominje i da deca koja su na aerodromu u Tel Avivu nisu prepuštena sama sebi.

- Sa njima su profesori i ekonom Bogoslovije. Nisu bez novca, a hrana i voda im je obezbeđena iz hotela u kom smo boravili. Ja sam celu noć bio sa njima u kontaktu kao i danas ceo dan - naglasio je episkop niški.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja