MINISTARKA KISIĆ U NOVOM SADU: Posetila porodicu Trkulja sa šestoro dece (FOTO)
Foto: Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju

MINISTARKA KISIĆ U NOVOM SADU: Posetila porodicu Trkulja sa šestoro dece (FOTO)

Društvo -

NOVI SAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas, u Novom Sadu, porodicu koja je uz pomoć državne subvencije, kupila prvu nekretninu i time obezbedila dom.

Ministarka Kisić je ovoj porodici, koja je pre nešto više od godinu dana dobila svoje prvo dete, poželela mnogo lepih trenutka u novom domu i dodala da je do sada 456 majki ostvarilo pravo na ovu subvenciju i da se nada da će ih u narednom periodu biti još više.

1 / 4 Foto: Dejan Urošević

Prilikom posete Novom Sadu, ministarka Kisić je obišla i porodicu Trkulja, koja ima šestoro dece istakavši da su oni upravo zbog toga jedna od najbogatijih porodica u Srbiji.

Kisić je sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem razgovarala o svim pronatalitetnim merama za koje grad izdvaja veliki deo iz budžeta, kao što su finansijska podrška, besplatni vrtići, pomoć prilikom procesa vantelesne oplodnje, kupovina udžbenika za prvake, prevoz za decu i drugo.

Pravo na državnu subvenciju za kupovinu prve nekretnine iskoristilo 456 majki

Pravo na državnu subvenciju za kupovinu prve nekretnine do sada je iskoristilo 456 majki, izjavila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić. ; Ona je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem ocenila da mere pronatalitetne politike Vlade Srbije daju "odlične rezultate".

"Po popisu iz 2022. godine, Novi Sad je grad koji je zabeležio najveći porast broja novorođenih u odnosu na prethodni period, pored Novog Pazara i opština Voždovac i Zvezdara", rekla je ministarka a preneo njen kabinet.

Pronatalitetne mere daju odlične rezultate, s obzirom na podatak da je, prema popisu iz 2022. godine, Novi Sad grad koji je zabeležio najveći porast novorođenih u odnosu na prethodni period, pored Novog Pazara i opština Voždovac i Zvezdara“, navela je Kisić istakavši i da je Ministarastvo na nedavnom konkursu, gradu Novom Sadu opredelilo 20 miliona dinara upravo za sprovođenje pronatalitetnih mera.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track