APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA
Foto: Kurir TV, PU Subotica, Privatna arhiva

kurir tv

APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA

Društvo -

Smrt mladunčeta lava, koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginuo, potresla je čitavu javnost, koja se s pravom pitala da li će lice odgvorno za zanemarivanje i smrt životinje da odgovara. Subotička policija juče je saopštila da je podnela krivične prijave protiv tridesettrogodišnje Subotičanke, zbog postojanja osnova sumnje da je držala, a potom iz stana pustila mladunče lava.

Dušan Stojanović
foto: Kurir tv

Policija je pretresom stana koji je osumnjičena koristila pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa, koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću.

Kristina Krstić novinarka Kurira donela je još detalja o ovom slučaju gledaocima Kurir televizije iz razgovora sa Dušanom Stojanovićem iz ZOO planet.

I juče smo bili svedoci još jedne takve priče. Naime, na ulazu u selo Lipovica kod auto-puta Niš-Leskovac, povređena divlja mačka. Na svu sreću, spasili su je članovi Udruženja Zoo Planet Niš i odveli je u prihvatilište u kom će biti dok se ne oporavi.

On se osvrnuo na to kako je zbrinuta i mačka rekavši da je nakon udara automobila, ustanovljeno istegnuće kičmenog stuba i nemogućnost pomeranja zadnjih ekstremiteta.

02:19

APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA

Na pitanje novinarke kako funkcioniše crno tržište za životinje, Stojanović ističe:

- Nažalost crno tržište za životinje postoji, a lavica Kiki je uginula zbog neadekvatnog držanja, neadekvatne nege i zakonom zabranjenog držanja životinja koje nisu sa našeg područja. Veći je procenat krijumčarenja ovih egzotičnih životinja. Nadamo se da će nadležni organi pooštriti kontrole, a apelujemo na građane da ne uzimaju ovakve vrste životinja, a ako primete da neko drži ovakve vrste životinja da to odmah prijave - rekao je Stojanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:45

TITOV UNUK TVRDI DA JE BROZ PLAKAO ZBOG RANKOVIĆA! Toma Fila: Znao je gde su i kako ubijeni Draža Mihajlović i PLANINSKI LAV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track