SRPKINJA IZ RATNOG PAKLA ZA KURIR: TERORISTI SU UPALI U GRAD PARAGLAJDERIMA! Hamas preti da će nas sravniti sa zemljom!
Ana Majić Georgijević sa decom je u Aškelonu, a muž je u uniformi, Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia, Privatna arhiva

Porodica Georgijević u Aškelonu

SRPKINJA IZ RATNOG PAKLA ZA KURIR: TERORISTI SU UPALI U GRAD PARAGLAJDERIMA! Hamas preti da će nas sravniti sa zemljom!

Društvo -

U Aškelonu su bili ponovo žestoki udari juče, najžešći od pet popodne, kad su nam i najavili da će nas napasti. Skoro celo popodne smo proveli u sugurnosnoj sobi - opisuje dramatičnu situaciju za Kurir Ana Majić Georgijević, koja sa suprugom Filipom živi i najvećem izraelskom gradu uz pojas Gaze:

Palestinci
Palestincifoto: EPA/Alaa Badarneh

- Čak su nas i upozoravali da bi nam bilo najbolje da napustimo kuće, da je Hamasu cilj da razore celi grad, da sravne sa zemljom. Teroristi su upali paraglajderima, ali sva trojica su likvidirana.

Imaju dva sina, a Filip je mobilisan.

Ana i Filip sa sinovima
Ana i Filip sa sinovimafoto: Privatna arhiva

- Za sada sam još ovde, ne mogu da napustim supruga jer i o njemu treba neko da brine. Nisam bila uplašena, kao ni deca. Sirene su na svakih pet min. U svakom napadu je bilo minimum 50 raketa. Mislim da je jučerašnji napad bio mnogo žešći nego u subotu.

Ova Novosođanka je sa mužem, rođenim Beočincem, sa kojim je već 22 godine u Izraelu, stalno na vezi.

Filip je mobilisan
Filip je mobilisanfoto: Privatna arhiva

- Kod njega situacija pod kontrolom. Zabrinut je za nas jer može da uoči kada se iz Gaze ispaljuju rakete i kada deluje odbrambeni sistem "gvozdena kupola". Zove da proveri kako smo, da nas ohrabri.

Kurir.rs/M. B.

Bonus video:

01:23

AKO UNIŠTE HAMAS, NJIHOVA NEROĐENA DECA POSTAĆE NOVI TERORISTI! General u penziji: Zverstva koja su učinili su RETKA u istoriji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track