EVAKUISANA JOŠ JEDNA GRUPA SRPSKIH DRŽAVLJANA IZ IZRAELA: Sleteo i peti avion na beogradski aerodrom Nikola Tesla (VIDEO, FOTO)
Foto: Kurir/D.Š.

EVAKUISANA JOŠ JEDNA GRUPA SRPSKIH DRŽAVLJANA IZ IZRAELA: Sleteo i peti avion na beogradski aerodrom Nikola Tesla (VIDEO, FOTO)

Društvo -

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd. Srpski državljani koji su evakuisani iz Izraela sleteli su danas letom „Er Srbije“ na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Avion je iz Tel Aviva poleteo oko 18.00 časova po našem vremenu. Srpske državljane su na aerodromu sačekali članovi porodice.

aerodrom
foto: Kurir/D.Š.

Marko Andrić (24) iz Sremske Mitrovice koji je od novembra prošle godine u Izraelu sleteo je sa još desetak građana Srbije na aerodrom u Beogradu.

- Čekamo našeg Marka. Jedva je uspeo da dođe do aerodroma u Tel Avivu. Situacija je tamo grozna.“, priča porodica ovog mladića iz Sremske Mitrovice.

Marko Andrić je uspeo da se evakuiše iz Eilata, grada na jugu Izraela. Krenuo je u sredu za Tel Aviv, autobusom. Pet sati putovanja do aerodroma u ratom zahvaćenoj državi i dva dana čekanja na let.

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

“Prolazili smo na 20 kilometara od pojasa Gaze. Gađali su u blizini, prošli smo i stigli kući a to je najvažnije”.

Ovo je peti avion koji je obavio let između Tel Aviva i Beograda otkako je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael i nakon što je Hamas gađao međunarodni aerodrom “Ben Gurion“ kod Tel Aviva.

Kurir.rs/Dijana Šćekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track