POREZ NEĆE VIŠE PLAĆATI ZA GODINU DANA, SMANJIĆE SE I TROŠKOVI REGISTRACIJE! Vlada Srbije sprema velike olakšice za ove vozače
Foto: Shutterstock

dobra vest

POREZ NEĆE VIŠE PLAĆATI ZA GODINU DANA, SMANJIĆE SE I TROŠKOVI REGISTRACIJE! Vlada Srbije sprema velike olakšice za ove vozače

Društvo -

Vlada Srbije je uputila predloge dopuna Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara po kojoj vlasnici motocikala, motocikala sa bočnim sedištem i teških tricikala u Srbiji neće plaćati porez za čitavu godinu.

Motocikala svih kategorija je sve više u Srbiji
Motocikala svih kategorija je sve više u Srbijifoto: Shutterstock

Prema predloženim izmenama zakona, motocikli i srodna vozila moći će se registrovati na period kraći od jedne godine, što znači da će se porez plaćati samo za broj meseci koliko je registracija važeća. Iznos poreza će biti srazmeran broju meseci registracije u odnosu na godišnju stopu poreza.

Redovna scena na ulicama Beograda
Redovna scena na ulicama Beogradafoto: Shutterstock

Ove izmene zakona trebale bi da stupe na snagu od 1. marta 2024. godine, a predstavljaju korak ka pravednijem oporezivanju vlasnika ovih vrsta vozila. Očekuje se da će ova mera olakšati finansijski teret vlasnicima motocikala i smanjiti troškove registracije.

Kurir/Ozon.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja