SIN BRANKA RUŽIĆA U AKCIJI: Pogledajte kako naslednik bivšeg ministra provodi vikend! Milutin iz sve snage potegao pune kese VIDEO
Foto: Kurir/D.Marinković

humanitarac

SIN BRANKA RUŽIĆA U AKCIJI: Pogledajte kako naslednik bivšeg ministra provodi vikend! Milutin iz sve snage potegao pune kese VIDEO

Društvo -

Humanitarna organizacija "Kolevka" iz Beograda obiće će tokom vikenda 320 socijalno ugroženih porodica u Leskovcu i okolini i dopremiti im osnovne životne namirnice (prehrambene i higijenske).

Organizacija koju vodi sin bivšeg ministra prosvete Branka Ružića, Milutin Ružić, od juče obilazi ruralna i gradska područja poput sela Pečenjevce, Turekovac, Brestovac, Bogojevce, Manojlovce, Miroševce, Predejane, Velika Grabovnica i još mnogo njih.

Humanitarna Akcija, BraniMilutin Ružić
foto: Kurir/D.Marinković

- Ovog puta realizujemo, do sada najveći, projekat "Kolevka za Leskovac". Velika nam je čast što ćemo obići porodice koje žive na teritoriji Leskovca i pružiti im neophodnu pomoć. Prvi dan projekta prošao je u radnoj atmosferi i bez ikakvih problema. Obišli smo 114 porodica u selima Pečenjevce, Brestovac, Turekovac, Bogojevce, Manojlovce... Neizmerno nam je drago što su porodice koje smo posetili višečlane, kao i zbog činjenice da smo usrećili veliki broj dece. Nastavljamo sa radom i realizacijom projekta i nadamo se da će naša pomoć biti od velike koristi porodicama - kaže za Kurir Milutin Ružić.

00:16

Sin Branka Ružića u humanitarnoj akciji

Sličnu akciju su prethodnih nedelja imali i u Kuršumliji gde su obišli 200 ugroženih porodica, a u Vranju 250 porodica.

- Kuršumlija je bila naš prvi projekat ovakvog tipa. Naš primarni cilj, pored toga što pomažemo pojedincima i grupama koje žive na rubu egzistencije, jeste i aktivno angažovanje mladih kroz volonterski rad - dodaje Ružić.

1 / 7 Foto: Kurir/D.Marinković

Humanitarna organizacija "Kolevka" osnovana je 3. aprila 2019. godine u Beogradu. Od tada su sproveli niz raznovrsnih akcija kao što su doniranje hrane, obuće i odeće, školskog pribora i sredstava za higijenu manastiru Sveta Petka u Paraćinu, poseta i pomoć domovima za nezbrinutu decu "Moša Pijade" i "Jovan Jovanović Zmaj", podela novogodišnjih paketića deci iz "Svratišta"...

HO "Kolevka" je, u saradnji sa gradskom opštinom Čukarica, organizovala veliki broj volonterskih timova koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji akcije pomoći i dopremanja osnovnih namirnica ugroženim i najstarijim sugrađanima, sve vreme vanrednog stanja, prouzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Kurir.rs/ D.Marinković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja