ČISTO DA SE ZNA: NAJSAVREMENIJI CT SKENER U OPŠTOJ BOLNICI SREMSKA MITROVICA
Foto: Promo

ČISTO DA SE ZNA: NAJSAVREMENIJI CT SKENER U OPŠTOJ BOLNICI SREMSKA MITROVICA

Društvo -

Mitrovačka Opšta bolnica dobila je kao donaciju najsavremeniji 80-slajsni CT skener, koji predstavlja ključni instrument u medicinskoj dijagnostici i praćenju pacijenata i omogućava precizno i brzo snimanje unutrašnjih struktura tela.

Kako je rekao direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. dr Dragan Malobabić, ovaj skener predstavlja veliki iskorak u oblasti zdravstvene zaštite, ne samo u Sremskoj Mitrovici, već i celom regionu. On omogućava i snimanje krvnih sudova, što do sada nije bilo moguće i što će omogućiti mnogo bolju dijagnostiku svim pacijentima.

Grad Sremska Mitrovica, CT skener
foto: Promo

Iz kompanije donatora rekli su da su ponosni zbog doprinosa unapređenju zdravstvenih usluga u Sremskoj Mitrovici kroz ovu donaciju, ističući da je podrška lokalnoj zajednici ključna odgovornost svake uspešne kompanije.

Grad Sremska Mitrovica izdvojio je sredstva kako bi ovaj aparat, visokih tehnoloških dostignuća u savremenoj medicini, postao vlasništvo Opšte bolnice i svih građana Srema, a po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, Grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom i Opštom bolnicom.

Grad Sremska Mitrovica, CT skener
foto: Promo

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković je rekao da ova donacija predstavlja veliki iskorak i da je od strane šire zajednice prepoznata volja i želja unapređenja zdravstva i lečenja građana Sremske Mitrovice, Vojvodine i Srbije.

Grad Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track