SRBIN USPEO DA POBEGNE OD UŽASA RATA IZRAELA I HAMASA: Milan Fogel uživo iz Milana: Polovina stanovništva uopšte NEMA SKLONIŠTA
Foto: EPA Mohammed Saber, Kurir Televizija

rat u izraelu

SRBIN USPEO DA POBEGNE OD UŽASA RATA IZRAELA I HAMASA: Milan Fogel uživo iz Milana: Polovina stanovništva uopšte NEMA SKLONIŠTA

Društvo -

Jedanaesti je dan rata na Bliskom Istoku. Lideri zemalja članica EU pozvali su na ''trenutno i bezuslovno'' oslobađanje svih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Gazi.

Istovremeno, iz ratom zahvaćenog Izraela svakodnevno se evakuišu njegovi stanovnici. Među njima je i Milan Fogel, publicista, koji je uspeo da stigne do Italije, do Milana, odakle se i javio ovoga jutra u jutarnji program Kurir televizije.

Izrael, rat
foto: Kurir tv

- Mnogi nemaju skloništa, a pedeset odsto stanovništva Aškelona nema sklonište - započinje razgovor Fogel, koji je i sam izbegao iz ovog grada.

- Reakcije su takve da kada čitate italijanske medije i stranu štampu, svi se plaše da ne dođe do humanitarne katastrofe, ako budu bombardovali bolnicu. Hamas je u dve džamije smestio naoružanje i raketne rampe, a izraelska vojska je to srušila. Izraelska vojska je tražila da se napusti bolnica, rok je sada pomeren - rekao je Fogel.

Milan Fogel
foto: Kurir tv

Na pitanje voditeljke jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV Olje Lazarević da li u ovaj sukob mogu da se uključe još neke drževe, Fogel kaže da je najveća opasnost Iran:

02:55

USPEO DA POBEGNE OD UŽASA RATA U IZRAELU I STIGAO DO ITALIJE: Milan Fogel uživo iz Milana: Najveća opasnost je IRAN! (video)

- Iran je sve vreme govorio da treba uništiti Izrael. Sada i Amerikanci govore da neće moći da spreče Izrael. Rat je rat i ne znam ko je u ratu imao milost sa bilo koje strane. Preko 4.000 je ranjenih Izraelaca, preko 1.300 ubijenih. Sa palestinske strane ima između 10 i 14.000 ubijenih i mnogo povređenih. Građani su upozoreni da idu i da beže. To je humanitana katastrofa. Egipat je primio oko 130.000 izbeglica i puržio im humanitarnu pomoć - rekao je Fogel.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track