"AKO STE POPILI, A POZOVETE TAKSI, DOBIĆETE 50% POPUSTA" Vujanić otkrio šta druge zemlje rade da smanje broj tragedija na putevima
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"AKO STE POPILI, A POZOVETE TAKSI, DOBIĆETE 50% POPUSTA" Vujanić otkrio šta druge zemlje rade da smanje broj tragedija na putevima

Društvo -

Stravična nesreća dogodila se u Austriji, kada se minibus pun radnika prevrnuo, povređeno je osam osoba iz Srbije i Slovenije, a kao uzrok se javlja da je vozač zaspao za volanom.

Dvojica mladića poginula su u selu Ribari kod Prnjavora, nakon što se njihov Mercedes zakucao prvo u banderu, a zatim u betonsku ogradu. Jedan je poginuo na mestu nesreće, drugi je kasnije podlegao povredama. Uzrok- neprilagođena brzina!

Saobraćaj
foto: kurir tv

Jedna osoba je poginula na magistralnom putu Bogatić - Crna Bara kada je tinejdžerka, koja je bila za volanom automobila "BMW 3", izgubila kontrolu nad vozilom i sletela sa magistralnog puta. Nije imala vozačku dozvolu.

I ovo, nažalost, nisu jedine vesti koje ilustruju crnu nedelju na putevima, a ovim povodom gost "Pulsa Srbije" je Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji.

- Nešto smo prestali da radimo što smo dobro radili, a to su pre svega investicije za pojačavanje sistema bezbednosti, obrazovanje ljudi, podizanje preventivnih sistema. Prevencija je kada učimo ljude da ne sednu bez vozačke dozvole i da pijani ne sednu. Recimo, mi nemamo uslugu koja je uobičajena u razvijenim zemljama, a to je da ukoliko ste popili, a iz restorana zovete taksi, vas će ta usluga koštati 50 odsto manje - započeo je Vujanić, pa dodao:

02:11

AKO STE POPOILI, A POZOVETE TAKSI, DOBIĆETE 50% POPUSTA Vujanić analizira seriju udesa na našim putevima: Treba nam prevencija

- Vaš auto ostane na tom mestu, a ako hoćete sa vašim kolima, onda ima čovek koji dođe na mopedu i vozi vas u vašim kolima. To je jedan od najlakših načina da sprečimo i drastično smanjimo vođžnju u alkoholisanom stanju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Auto-putevi u ruralnim područjima Tibeta premašili 90.000 kilometara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja