DRAMA U SMEDEREVU, DVOJE DECE POBEGLO IZ VRTIĆA: Iskoristili trenutak i iskrali se iz dvorišta! Oglasila se i direktorka
Foto: Shutterstock

DRAMA U SMEDEREVU, DVOJE DECE POBEGLO IZ VRTIĆA: Iskoristili trenutak i iskrali se iz dvorišta! Oglasila se i direktorka

Društvo -

Dvoje dece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedelju dana nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića.

Prema navodima uprave vrtića deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.

- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat - navode iz vrtića u saopštenju.

Kako ističu, nadležni organi su obavešteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mere u cilju pojačane bezbednosti dece.

- U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo, je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima - naveli su iz vrtića.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track