"TEBI ĆE KIČMA IZDRŽATI DO PETOG RAZREDA!" Ove reči fizijatra uznemirile dete, pomislilo na najgore: Majka osula plaljbu! (FOTO)
Foto: Profimedia

na sistematskom pregledu

"TEBI ĆE KIČMA IZDRŽATI DO PETOG RAZREDA!" Ove reči fizijatra uznemirile dete, pomislilo na najgore: Majka osula plaljbu! (FOTO)

Društvo -

Sistеmatski prеglеdi nеkada su bili dеo obrazovanja. Najprе učitеlji, a potom razrеdnе starеšinе u osnovnoj školi, pa i kasnijе, vodili su đakе na prеglеdе kod lеkara.

Deca danas na sistematske preglede obično dolaze u pratnji roditelja, a u pojedinim školama su krenuli sistematski pregledi đaka.

Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava u kojoj se majka požalila na odnos fizijatra prema njenom detetu na sistematskom.

sistematski pregled, Đaci Prvaci
foto: Shutterstock

- Juče su u školi u Kaluđerici deca imala sistematski i doktor fizijatar je mom detetu od 8,5 godina rekla: "Tebi će kičma izdržati do petog razreda!". Dete je došlo kući uznemireno i izbezumljeno, misleći da će mu kičma pući, a moje pitanje je: Kako je moguće da neko ko ima diplomu Medicinskog fakulteta može tako nešto da kaže detetu. Sramota - navodi se u objavi.

fizijatar, dete, kičma, majka
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

Podsetimo, na sistematskim pregledima se meri visina i tеžina deteta, provеrava sе držanjе tеla, stanjе kičme...

Lekari su nedavno upozorili da većina budućih prvačića kod nas ima ravne tabane, krivu kičmu, loš vid, nedovoljno razvijen govor za svoj uzrast, ali i karijes. Uz sve to, nije malo ni gojaznih. Svi ovi zdravstveni problemi su u porastu, poručili su stručnjaci.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

DECA GLEDALA BRUTALAN I UZNEMIRUJUĆ SNIMAK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Prvo se mislilo da je na video klipu devojčica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track