NOVI DETALJI NAPADA ALBANACA NA SRPSKU DECU Oglasila se direktorka škole: "Naše učenice su sedele na plaži..."
Direktorka Zubotehničke škole Ana Gajić o incidentu u Italiji, Foto: Nebojša Mandić, Youtube/PRVA

povređeni učenik je dobro

NOVI DETALJI NAPADA ALBANACA NA SRPSKU DECU Oglasila se direktorka škole: "Naše učenice su sedele na plaži..."

Društvo -

Nakon incidenta koji se dogodio u nedelju kada je grupa Albanaca napala učenike Zubotehničke škole dok su bili u Italiji na maturskoj ekskurziji, povređeni dečak se oporavlja i oseća se dobro.

Direktorka Zubotehničke škole u Beogradu, Ana Gajić potvrdila je da je povređeni dečak dobro i da je to veče kada se napad desio oko pola 2 ujutru, dobila poziv od razrednog starešine.

- Razredni starešina mi je opisao događaj i rekao da su oni incident prijavili policiji i da su pozvali hitnu pomoć. Učeniku je u bolnici sanirana rana i preporučeno je da se povede računa u narednim satima, obzirom da je u pitanju povreda - kaže Gajić.

Ona kaže da zna šta se tačno dogodilo te većeri, iako nema potpune informacije o samom uzroku događaja.

Ana Gajić
Ana Gajićfoto: Youtube/PRVA

- Učenice naše škole sedele su na plaži pored hotela, uživale, pevale i veselile se, što je i normalno na ekskurzijama. Pored njih su bili učenici Politehničke škole, koji su bili na istoj turi kao i naši učenici. Učenici Politehničke škole počeli su da se koškaju sa nepoznatom grupom ljudi, koji su se našli u blizini. Naše učenice su se uplašile i krenule ka hotelu, a oni su krenuli za njima. Njihove razredne starešine su to videle, i u tom trenutku su počele da lete flaše i jedna je pogodila našeg učenika u glavu - objasnila je Ana Gajić.

Ona je dodala da su počinioci uhapšeni, ali da škola nema izveštaj policije, već samo bolnice koju su dobili pri otpustu učenika. Takođe je napomenula da je pri uzimanju izjave od učenika prevodilac bio radnik sa recepcije hotela.

O tome odakle u medijima informacija da su napadači Albanci, direktorka pretpostavlja da je ta informacija došla preko telefona dece i roditelja.

- Naši učenici su tada bili u kontaktu sa svojim roditeljima i pretpostaviću da su tako zaključili da su počinioci albanskog porekla, ali mi nemamo nikakve zvanične potvrde o tome ko su počinioci - kaže Gajić.

Na komentare roditelja da je škola znala da je mesto gde vode učenike na ekskurziju nebezbedno, direktorka Zubotehničke škole kaže da je to potpuno netačno.

- Prethodne nedelje je jedna druga škola sa Zvezdare vodila učenike tamo na ekskurziju i nisu imali nikakvih problema, ne možemo znati kakve nepredviđene situacije uvek mogu da se dogode - rekla je direktorka škole.

Ona je takođe napomenula da na nivou škole postoji priprema za odlazak na ekskurziju: priprema sa učenicima na času razrednog starešine, sa roditeljima na roditeljskom sastanku, kao i priprema razrednih starešina sa direktorom i vođama puta.

Direktorka Ana Gajić je rekla da su se učenici vratili sa ekskurzije sinoć nešto pre 22 sata.

- Deca su bila srećna, zadovoljna i uzbuđena, dok su razredne starešine bile umorne. Školi je pre svega bezbednost njenih učenika na prvom mestu - napominje Gajić.

Kurir.rs/ Informer/ Prva TV

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track