U SRBIJI POKRENUTA APLIKACIJA SA SVIM PODACIMA O POLOVNOM VOZILU: Možete saznati da li je lupano, koliko vlasnika je promenilo...
Foto: Zorana Jevtic

kar ček

U SRBIJI POKRENUTA APLIKACIJA SA SVIM PODACIMA O POLOVNOM VOZILU: Možete saznati da li je lupano, koliko vlasnika je promenilo...

Društvo -

Udruženje osiguravača Srbije pokrenulo je mobilnu aplikaciju Kar Ček kojom će pomoći građanima pri kupovini i prodaji polovnih vozila, saopštili su iz ovog udruženja.

Cilj aplikacije je da obezbedi pouzdane podatke o vozilu za kupce i da pomogne prodavcima, koji će uz pomoć ove aplikacije moći da dokažu tačnost podataka o vozilu koje prodaju.

Kar Ček će omogućiti potpuno besplatan upit po vozilu, na osnovu kojeg će potencijalni kupci moći da provere godinu proizvodnje automobila, datum prve registracije u Srbiji (za vozila koja su prvi put registrovana posle 1. juna 2011. godine), da li je i do kada vozilo registrovano i da li je vozilo menjalo kategoriju.

Polovnja ima raznih, pa ko šta ubode
Polovnja ima raznih, pa ko šta ubodefoto: Zorana Jevtić

Slanjem SMS poruke iz aplikacije moći će da se dobiju i ostali podaci poput broja nezgoda u kojima je vozilo učestvovalo, da li je vozilo bilo u vlasništvu pravnog lica, koliko vlasnika je promenilo to vozilo, a na osnovu godine proizvodnje i prve registracije u Srbiji znaće i da li je vozilo uvezeno ili je kao novo kupljeno u Srbiji.

Osnovni podaci kao što su godina proizvodnje i godina prve registracije u Srbiji biće potpuno besplatni, dok će ostali podaci biti naplaćivani po 890 dinara.

Ovu uslugu će moći da koriste korisnici svih operatera mobilne telefonije koji posluju u Srbiji.

važno je imati tačne podatke
važno je imati tačne podatkefoto: Shutterstock

Građani koji ne žele da se njihovo vozilo pretražuje, imaju opciju da uz pomoć aplikacije isključe svoje vozilo iz pretrage, ali u tom slučaju neće moći da pretražuju ostala vozila.

Nakon ponovnog omogućavanja pretrage svog vozila, vlasnik i dalje neće moći da pretražuje druga vozila u periodu od 30 dana.

Udruženje osiguravača je odlučilo da ograniči broj dnevnih pregleda sa jednog mobilnog uređaja na maksimalna četiri pregleda samo za registrovane korisnike, dok ostali imaju mogućnost pregleda maksimalno dva vozila.

Kurir/RTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja