KURIR SAZNAJE! BIVŠI PREMIJER PAO SA VISINE OD 4 METRA: Ima brojne PRELOME, evo u kakvom je stanju
Foto: EPA/MAJA ILIC

KURIR SAZNAJE! BIVŠI PREMIJER PAO SA VISINE OD 4 METRA: Ima brojne PRELOME, evo u kakvom je stanju

Društvo -

Bivši predsednik Vlade Republike Srbije Radoman Božović (70), koji je pao danas sa kuće u Beogradu, nije životno ugrožen, saznaje Kurir.

On je oko 12 sati primljen u Urgentni centar, UKCS a kako se nezvanično saznaje pao je sa visine od četiri metra.

- Imao je malo krvarenje u glavi, slomljen mu je lumbalni pršljen, ali srećom nije potrebna operacija, pomera noge. Polomio je levu ruku. Pluća i stomak su u redu - kaže naš izvor.

Radoman Božović
foto: Instagram printscreen/Stanija Dobrojević

Božović je čak i svestan.

- Budan je, svestan i komunikativan. Najvažnije je da nije životno ugrožen i da povrede ne bi trebalo da su opasne - navodi naš izvor.

Nalazi se na Intenzivnoj nezi, ima potres mozga i u stabilnom je stanju.

Radoman Božović rođen je u selu Šipačno kod Nikšića 13. januara 1953. i profesor je Ekonomskog fakulteta i doktor ekonomskih nauka.

Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, 1975. godine. Magistrirao je 1978. godine, a doktorirao je 1981. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Na fakultetu počinje da se politički angažuje kroz Savez komunista Jugoslavije (SKJ). Od osnivanja, 1990. godine, uključuje se u Socijalističku partiju Srbije, koja ga 1991. kao svog kandidata imenuje na najpre na mesto predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine, a potom na dužnost premijera Srbije, može se pročitati na Vikipediji.

KC Vojvodina, Urgentni centar, Novi Sad
foto: S.S.

Na dužnosti premijera bio je do februara 1993. godine. Nakon toga je bio predsednik Veća građana Savezne skupštine SR Jugoslavije. Od marta 1999. godine do 5. oktobra 2000. godine bio je direktor Geneks grupe.

Radio je na subotičkom fakultetu u svojstvu asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora na predmetu Politička ekonomija I i II. Profesor je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu gde predaje na predmetu Politička ekonomija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track