ODLAŽE SE POČETAK ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA NA RELACIJI SUBOTICA-SEGEDIN: Na mađarskom delu pruge još nisu gotovi završni radovi
Foto: Srbija voz promo

ODLAŽE SE POČETAK ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA NA RELACIJI SUBOTICA-SEGEDIN: Na mađarskom delu pruge još nisu gotovi završni radovi

Društvo -

Iako najavljeno za 23. oktobar, do daljeg se odlaže ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina.

Razlog za odlaganje ove dugo očekivane železničke veze između dva pogranična grada je u tome što na mađarskom delu pruge još uvek nisu u potpunosti finalizovani završni radovi i sprovedena neophodna testiranja uređaja na samoj pruzi.

- Iako su s naše strane granice u dogovorenom roku završeni svi potrebni infrastrukturni radovi i sprovedena sva neophodna testiranja kako bi voz koji tako dugo čekamo ponovo prevozio putnike od Subotice do Segedina, obaveštavamo javnost i putnike da se početak saobraćaja odlaže. Sa kompanijom „Infrastruktura železnice Srbije“ preduzeli smo i radove na uređivanju privremene železničke stanice „Teretna“ u Subotici kako bi putnici u ponedeljak mogli da se vozom zapute ka Segedinu, za šta među građanima Srbije vlada veliko interesovanje. Uvereni smo, međutim, da nećemo dugo čekati i da će se već u novembru uspostaviti železnički saobraćaj na ovoj relaciji. Sigurni smo i u brzinu i stručnost naših mađarskih kolega koji posvećeno i danonoćno rade na tome da svi tehnički i bezbednosni uslovi budu ispunjeni kako bi voz ponovo povezao naša dva pogranična grada. Putnike molimo za još malo strpljenja i razumevanja – kaže v.d. direktor „Srbija voza“ Ivan Bulajić.

Kapitalni i sveobuhvatni radovi na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta započeti su u oktobru 2021. godine, a podrazumevali su i potpuno uklanjanje šina postavljenih 1869. godine. Nova brza pruga projektovana je za brzinu od 120 kilometara na čas za putnički, i 80 kilometara na čas za teretni saobraćaj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track